Varför behöver jag ett Google™-konto?

Din Xperia™-enhet från Sony körs på Android™-plattformen som utvecklats av Google™. En mängd program och tjänster från Google™ finns tillgängliga på din enhet vid köpet, exempelvis Gmail™, Google Maps™, YouTube™ och Play Store™ som ger dig tillgång till Google Play™-onlinebutik för att hämta Android™-program. För att få ut som mycket som möjligt av de här tjänsterna behöver du ett Google™-konto. Ett Google™-konto krävs till exempel om du vill:
  • Hämta och installera program från Google Play™.
  • Synkronisera e-post, kontakter och kalendern med Gmail™.
  • Chatta med vänner med hjälp av programmet Hangouts™.
  • Synkronisera och bläddra i historik och bokmärken med webbläsaren Google Chrome™.
  • Identifiera dig som en behörig användare efter en programvarureparation med hjälp av Xperia™ Companion.
  • Leta upp, låsa eller rensa en förlorad eller stulen enhet på distans med my Xperia™ eller Android™ Enhetsadministratör.

Mer information om Android™ och Google™ finns på http://support.google.com.

Note

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg användarnamnet och lösenordet för ditt Google™-konto. I vissa situationer kan du av säkerhetsskäl vara tvungen att identifiera dig med ditt Google ™-konto. Om du misslyckas med att ange användarnamn och lösenord för ditt Google™-konto i sådana situationer kommer enheten att låsas. Se dessutom till att ange informationen för det relevanta kontot om du har mer än ett Google™-konto.

Konfigurera ett Google™-konto på enheten

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta upp och tryck på Inställningar > Konton > Lägg till konto > Google.
  3. Följ registreringsguidens anvisningar för att skapa ett Google™-konto eller logga in om du redan har ett konto.

Tip

Du kan också logga in på eller skapa ett Google™-konto i inställningsguiden den första gången du startar enheten. Eller så kan du skapa ett konto online på www.google.com/accounts.