Datorn upptäcker inte enheten när den är ansluten med en USB-kabel

Enheten har en USB-port utan lucka. Om enheten har blivit blöt är det viktigt att USB-porten är helt torr innan du sätter i en USB-kabel.

• Kontrollera att enhetens skärm är upplåst och att USB-anslutningsläget är angett som Överföra filer. Standardanslutningsläget är alltid Endast laddning. Om du vill att datorn ska identifiera enheten väljer du anslutningsläget Överföra filer varje gång du ansluter enheten till en dator.

Ställa in USB-anslutningsläget för att överföra filer

1. Se till att enheten är ansluten till en dator via en USB-kabel.
    2. Startskärm , drar du statusfältet nedåt.
    3. Leta reda på och tryck på Laddar enheten via USB och markera sedan Överföra filer .

• Kontrollera att du använder en Sony USB-kabel som är avsedd för enheten och att kabeln är korrekt ansluten till enheten och datorn.

• Prova med en annan USB-port på datorn och kontrollera att enheten är ansluten direkt till den USB-porten. Använd inte en USB-hubb eller en USB-förlängningskabel.

• Prova med en annan USB-kabel för att säkerställa att kabeln inte är skadad.

• Konfigurera enheten för att identifiera USB-enheter och anslut USB-kabeln igen.

Konfigurera enheten för att identifiera USB-enheter

1. Gå till Startskärm och tryck på .
    2. Tryck på Inställningar > Enhetsanslutning > USB-anslutning > Identifiera USB-enhet .

• Om du använder en Mac kontrollerar du att Xperia™ Companion för Mac OS är installerat på datorn. Mac-datorer har inte stöd för MTP, vilket är ett tillägg som behövs för filöverföring mellan en dator och en Android™-enhet.

• Koppla från enheten från datorn och rensa data i systemprogrammet Medielagring i enheten. Starta om enheten och anslut den till datorn.

Rensa data i programmet Medielagring

Bilder, musik eller annat medieinnehåll raderas inte från enheten när du rensar programdata. Proceduren kan dock medföra förlust av relaterade filer, till exempel spellistor och musikinformation.

1. Gå till Startskärm och tryck på .
    2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Appar .
    3. Tryck på och sedan på Visa systemet .
    4. Tryck på Lagring av media > Lagring > RENSA DATA > OK .

• Om det finns ett minneskort på enheten stänger du av enheten och sedan tar du bort och sätter tillbaka minneskortet. Starta om datorn. Starta enheten och anslut den sedan till datorn igen med USB-kabeln.

• Starta om enheten och datorn.

• Prova att använda en annan dator.

• Om du behöver en USB-drivrutin för enheten kan du hämta den här .

• Om du använder Windows N eller Windows KN kontrollerar du att du har hämtat Media Feature Pack för att aktivera filöverföring. Dessa versioner av Windows har inte stöd för MTP-filöverföring.

• Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna. Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.