Brusreducering

Enheten har stöd för headsets med brusreducering. Genom att använda ett headset med brusreducering tillsammans med enheten kan du få mycket bättre ljudkvalitet när du till exempel lyssnar på musik i en bullrig miljö, kanske på en buss, ett tåg eller ett flygplan. Du kan också använda funktionen om du vill skapa en tyst miljö för att plugga, arbeta eller läsa.

Tip

För bästa funktion rekommenderas brusreducerande headsets från Sony.

Använda ett brusreducerande headset

1. Anslut det brusreducerande headsetet till enheten.
    2. Startskärm letar du reda på och trycker på Icn sony home apptray normal > Inställningar > Ljud > Tillbehörsinställningar > Brusreducering och aktiverar sedan funktionen Brusreducering genom att trycka på skjutreglaget.
    3. Tryck på Typ för headset/hörlurar och välj din typ av headset/hörlurar.
    4. Om du vill att Brusreducering endast ska vara aktiverat vid uppspelning av musik eller video eller när skärmen är aktiv ska du trycka på skjutreglaget Energisparläge för att aktivera den här funktionen.
    5. Om du vill att Brusreducering ska vara aktiverat så länge som headsetet är anslutet ska du trycka på skjutreglaget Energisparläge för att avaktivera den här funktionen.

Note

Ett brusreducerande headset kanske inte medföljer enheten vid köpet.

Tip

Du kan även aktivera funktionen Brusreducering via aviseringspanelen när ett brusreducerande headset är anslutet till enheten.

Anpassa inställningarna efter ljudmiljön

1. Se till att ett brusreducerande headset är anslutet till enheten.
    2. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    3. Tryck på Inställningar > Ljud > Tillbehörsinställningar > Brusreducering > Bullrig miljö.
    4. Välj relevant ljudmiljö och tryck på OK.