Movie Creator

Xperia™ Movie Creator skapar automatiskt korta videoklipp baserade på befintliga foton och videoklipp. Appen bedömer automatiskt tidslinjen när filmen skapas. Det kan till exempel ta ett urval foton och videor från en utflykt en lördagseftermiddag eller från en slumpmässigt vald vecko-/månads-/årslång period och skapa en film åt dig. Du meddelas när filmen är klar, och kan redigera den om du vill. Du kan till exempel redigera titeln, ta bort scener, ändra musiken eller lägga till fler foton och videor. Du kan manuellt skapa en Film med highlights genom att välja foton och videor. Om du loggar in på ditt Facebook-konto kan du skapa en Film med highlights från dina Facebook-händelser, med bilder från händelsen, namn på vänner med mera.

Öppna Movie Creator

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Movie Creator.

Aktivera eller inaktivera Movie Creator-aviseringar

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Movie Creator.
    3. Aktivera eller inaktivera aviseringar genom att trycka på Icn sony key menu, på Inställningar och sedan på skjutreglaget Aviseringar.

Aktivera eller inaktivera automatisk generering av filmer med highlights

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Movie Creator.
    3. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på Icn sony key menu, på Inställningar och sedan på skjutreglaget Skapa automatiskt.

Skapa en Film med highlights manuellt

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Movie Creator.
    3. Tryck på Icn sony key menu > Skapa ny.
    4. Välj de önskade fotona eller videoklippen genom att trycka på dem.
    5. Tryck på Skapa. Om du vill redigera en Film med highlights trycker du på Visa historia och använder sedan verktygen i verktygsfältet för att göra önskade ändringar.

Skapa en Film med highlights för Facebook-händelser

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Movie Creator.
    3. Tryck på Icn sony key menu > Inställningar.
    4. Tryck på skjutreglaget vid Länka Facebook.
      • Movie Creator är nu kopplat till ditt Facebook-konto om du redan är inloggad på Facebook.
      • Om du inte är inloggad på Facebook än följer du instruktionerna på skärmen.
    5. Tryck till på Icn sony key and back och bläddra ned till dina Facebook-händelser.
    6. Välj en händelse som du vill skapa en Film med highlights för och tryck på Skapa.