Startskärm

Startskärmen fungerar som utgångspunkt på enheten. Den motsvarar ungefär skrivbordet på en datorskärm. På startskärmen kan du ha upp till 20 fönster som sträcker sig utanför den vanliga skärmbredden. Antalet fönster på startskärmen representeras av en serie prickar i den nedre delen av startskärmen. Den markerade pricken visar vilket fönster som för närvarande visas.

Fönstertillägg på startskärmen på en Sony-smartphone

1 Välkommen till Xperia™-widgeten – tryck för att öppna widgeten och välj en åtgärd, t.ex. att kopiera innehåll från din gamla enhet eller för att konfigurera Xperia™-tjänster.
    2 Prickar – representerar antalet fönster på startskärmen.

Gå till startskärmen

• Tryck på Icn sony key and home.

Bläddra på startskärmen

Bläddra på startskärmen på Sony-smartphone

Starskärmsfönster

Du kan lägga till nya fönster på startskärmen (upp till högst 20 fönster) och ta bort fönster. Du kan också ange vilket fönster du vill använda som huvudfönster på startskärmen.

Fönster på startskärmen på en Sony-smartphone

Ställa in ett fönster som huvudfönster för startskärmen

1. Rör vid och håll kvar på ett område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Snärta till vänster eller höger i det fönster som du vill ange som huvudfönster för startskärmen och tryck sedan på Icn sony and homescreen set main homescreen i det övre vänstra hörnet.

Note

När Google Sök och Nu är aktiverat är panelen längst till vänster reserverad för den här tjänsten och startskärmens huvudpanel kan inte ändras. För mer information, se Google Sök och Nu.

Lägga till ett fönster på startskärmen

1. Rör vid och håll kvar på ett område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Snabbläddra i panelerna hela vägen åt höger eller vänster och tryck sedan på Icn sony and homescreen add pane.

Note

När Google Sök och Nu är aktiverat är panelen längst till vänster reserverad för den här tjänsten och det går inte att lägga till ytterligare paneler till vänster. Om du vill ha mer information kan du läsa Google Sök och Nu.

Ta bort ett fönster från startskärmen

1. Rör vid och håll kvar ett område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Bläddra till vänster eller höger tills du kommer till det fönster du vill ta bort och tryck på Icn sony and homescreen delete pane längst upp till höger i fönstret.

Inställningar på startskärmen

Avinstallera eller inaktivera ett program på startskärmen

Note

Om du inaktiverar en förinstallerad app raderas alla data, men du kan aktivera appen igen från Inställningar > Appar. Endast hämtade appar kan avinstalleras helt.

1. Rör vid och håll kvar på ett område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Bläddra åt vänster eller höger för att bläddra mellan fönstren. Alla appar som kan inaktiveras eller avinstalleras markeras med Icn sony home uninstall.
    3. Tryck på appen och sedan på Inaktivera om appen var förinstallerad på enheten eller OK om appen hämtades och du vill avinstallera den.

Justera ikonernas storlek på startskärmen

1. Rör vid och håll kvar ett område på startskärmen tills enheten vibrerar och tryck sedan på Icn sony homescreen settings.
    2. Tryck på Ikonstorlek och välj ett alternativ.