Använda platstjänster

Med platstjänster kan program, t.ex. Kartor och kameran, använda information från mobil- eller ‎Wi-Fi-nätverk samt GPS-information (Global Positioning System) för att avgöra din ungefärliga plats. Om du inte har fri sikt till GPS-satelliter kan enheten avgöra din plats med hjälp av ‎Wi-Fi-funktionen. Och om du inte är inom räckvidd för ett nätverk kan enheten avgöra din plats med hjälp av ditt mobilnätverk.

Du måste aktivera platstjänster för att kunna använda enheten till att ta reda på var du befinner dig.

Note

Det kan medföra dataanslutningsavgifter när du ansluter till Internet från enheten.

Aktivera eller inaktivera platstjänster

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Aktivera eller inaktivera platstjänster genom att trycka på Inställningar > Plats och sedan trycka på skjutreglaget.

Förbättra GPS-precision

När du använder GPS-funktionen på enheten för första gången kan det ta några minuter innan din position beräknats. Bistå sökningen genom att se till att du kan se himlen. Stå stilla och täck inte över GPS-antennen (det markerade området på bilden). GPS-signaler kan passera genom moln och plast, men inte genom flertalet fasta föremål, t.ex. byggnader och berg. Om platsen inte har hittats inom några minuter kan du prova att förflytta dig till en annan plats.

GPS-antennen på en Sony-smartphone