Uppdatera enheten

Arrow left Översikt över support för Xperia Z5

Du bör uppdatera programvaran på enheten så att du får tillgång till de senaste funktionerna, förbättringarna och felkorrigeringarna för bästa möjliga prestanda. När det finns en programvaruuppdatering visas Icn sony stat notify system update i statusfältet. Du kan även manuellt kontrollera om det finns nya uppdateringar eller schemalägga en uppdatering.

Det enklaste sättet att installera en programvaruuppdatering är att göra det trådlöst från enheten. Vissa uppdateringar kan emellertid inte hämtas trådlöst. I så fall måste du uppdatera enheten genom programvaran Xperia™ Companion på en PC- eller Apple® Mac®-dator.

Tänk på följande innan du uppdaterar enheten:

• Se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme innan du försöker uppdatera.
    • Om du använder en enhet med flera användare måste du logga in som ägare, dvs. som primär användare, för att kunna uppdatera enheten.
    • System- och programuppdateringar kan visa funktionerna i enheten på ett annat sätt än vad som beskrivs i användarhandboken. Det är inte säkert att Android™-versionen påverkas efter en uppdatering.

Mer information om programvaruuppdateringar finns i Programuppdatering.

Söka efter ny programvara

1. Kontrollera att du är inloggad som ägare om du använder en enhet med flera användare.
    2. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    3. Tryck till på Inställningar > Om telefonen > Programuppdatering.

Note

Om det inte finns ny programvara tillgänglig har du kanske inte tillräckligt med ledigt utrymme på enheten. Om Xperia™-enheten har mindre än 500 MB ledigt internminne får du ingen information om ny programvara. Då får du istället en varning i aviseringspanelen: ”Lagringsutrymmet håller på att ta slut. Vissa systemfunktioner kan vara ur funktion.” Om du får den här aviseringen måste du frigöra utrymme i internminnet för att få aviseringar om ny tillgänglig programvara.

Uppdatera enheten trådlöst

Använd programmet för programuppdatering till att uppdatera enheten trådlöst. Vilka uppdateringar du kan hämta via ett mobilt nät beror på vilken operatör du använder. Du rekommenderas att använda ett ‎Wi-Fi‎ -nätverk istället för ett mobilt nätverk när du hämtar ny programvara så att du kan undvika kostnader för datatrafik.

Hämta och installera en systemuppdatering

1. Kontrollera att du är inloggad som ägare om du använder en enhet med flera användare.
    2. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    3. Tryck på Inställningar > Om telefonen > Programuppdatering.
    4. Om en systemuppdatering är tillgänglig trycker du på Hämta för att hämta den till enheten.
    5. Tryck på Fortsätt när hämtningen är klar och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.

Tip

Du kan schemalägga när telefonen ska uppdateras efter att du har tryckt på Fortsätt.

Konfigurera automatisk installation

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Om telefonen > Programuppdatering.
    3. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Inställningar och välj ett alternativ.

Uppdatera enheten med en dator

1. Anslut enheten till datorn med hjälp av en USB-kabel.
    2. Kontrollera att enhetens skärm är upplåst och att USB-anslutningsläget är angett som Överföra filer.
    3. Starta Xperia™ Companion, om det inte startas automatiskt.
    4. Kontrollera att datorn har åtkomst till Internet.
    5. Dator: Om en ny programvaruuppdatering identifieras visas ett popup-fönster. Följ anvisningarna på skärmen och kör de programvaruuppdateringar som är relevanta.

Note

Om du inte har programvaran Xperia™ Companion installerad på datorn ansluter du enheten till datorn och följer installationsanvisningarna på skärmen. Kontrollera att du använder den USB-kabel som medföljde enheten och att kabeln är korrekt ansluten till enheten och datorn.