Överföra kontakter

Det finns flera sätt att överföra kontakter till din nya enhet. Du kan synka kontakter från ett onlinekonto eller importera kontakter direkt från en annan enhet.

Överföra kontakter med ett onlinekonto

Om du synkar kontakterna på din gamla enhet eller din dator med ett onlinekonto, till exempel Google Sync™ eller Microsoft® Exchange ActiveSync®, kan du överföra kontakterna till din nya enhet med det kontot.

Synkronisera kontakterna på den nya enheten med ett synkroniseringskonto

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app phonebook.
  2. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Hantera konton.
  3. Välj det konto som du vill synkronisera dina kontakter med och tryck sedan på Icn sony key menu > Synkronisera nu.

Note

Du måste vara inloggad på det aktuella synkroniseringskontot för att kunna synka dina kontakter med det.

Andra metoder att överföra kontakter

Det finns flera andra sätt att överföra kontakter från din gamla enhet till din nya enhet. Du kan till exempel kopiera kontakter till ett minneskort, använda Bluetooth®-teknik eller spara kontakter på ett SIM-kort. Mer specifik information om att överföra kontakter från din gamla enhet hittar du i motsvarande användarhandbok.

Importera kontakter från ett minneskort

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app phonebook.
  2. Tryck på Icn sony key menu och tryck på Importera/exportera > Importera från SD-kort eller internminne (.vcf-fil).
  3. Välj var du vill lagra kontakterna.
  4. Tryck på SD-kort.
  5. Välj de filer du vill importera genom att trycka på dem.

Importera kontakter med hjälp av Bluetooth®-teknik

1. Kontrollera att Bluetooth®-funktionen är aktiverad och att enheten är inställd så att den är synlig.
  2. När du meddelas om en inkommande fil till enheten drar du statusfältet nedåt och trycker till på aviseringen för att acceptera filöverföringen.
  3. Tryck till på Godkänn för att starta filöverföringen.
  4. Dra statusfältet nedåt. Tryck på aviseringen när överföringen har slutförts.
  5. Tryck till på den mottagna filen och välj var du vill lagra kontakterna.

Importera kontakter från ett SIM-kort

Note

När kontakter överförs till eller från ett SIM-kort kan vissa kontakter dupliceras vid destinationen. För information om hur detta åtgärdas, se Undvika dubbletter i appen Kontakter

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app phonebook.
  2. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Importera/exportera > Importera från SIM-kort.
  3. Välj var du vill lagra kontakterna.
  4. Välj kontakter att importera. Importera en enstaka kontakt genom att leta reda på och trycka på kontakten. Om du vill importera alla kontakter trycker du på Icn sony key menu och sedan på Importera alla.