Lagring och minne

Arrow left Översikt över support för Xperia Z5

Det finns flera olika typer av alternativ för minne och lagring på enheten.

• Internminnet är på ungefär 32 GB och används för att lagra hämtat och överfört innehåll samt personliga inställningar och data. Exempel på data som sparas i internminnet är larm, volym- och språkinställningar, e-post, bokmärken, kalenderhändelser, foton, videoklipp och musik.
    • Du kan använda ett flyttbart minneskort med en lagringskapacitet på upp till 200 GB om du vill ha mer lagringsutrymme. Mediefiler och vissa appar med eventuella tillhörande data kan flyttas till den här typen av minne för att frigöra internminne. Vissa appar, till exempel kameraappen, kan spara data direkt till minneskort.
    • Det dynamiska minnet (RAM) är ungefär 3 GB och kan inte användas för lagring. RAM används för att hantera program som körs och operativsystemet.

Note

Du måste kanske köpa ett minneskort separat.

Tip

Du kan läsa mer om minnesanvändningen på Android-enheter genom att hämta faktabladet för din enhet i Supportdokument.

Förbättra enhetens minnesprestanda

Minnet i enheten kan lätt bli fullt vid normal användning. Om enheten börjar bli långsammare eller om appar plötsligt stängs bör du tänka på följande:

• Försök att alltid ha mer än 500 MB ledigt internminne.
    • Stäng appar som du inte använder.
    • Rensa cacheminnet för alla appar.
    • Avinstallera hämtade appar som du inte använder.
    • Flytta appar till minneskortet om internminnet är fullt.
    • Överför foton, videoklipp och musik från internminnet till minneskortet.
    • Om enheten inte kan läsa innehåll på minneskortet kan du behöva formatera det. Tänk på att allt innehåll på minneskortet raderas när du formaterar det.

Note

Om du delar en enhet med flera användare måste du logga in som ägare, d.v.s. som den primära användaren, för att kunna utföra vissa åtgärder, t.ex. överföra data till minneskortet och formatera minneskortet.

Visa minnesstatus

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Inställningar > Lagring och minne.

Visa hur mycket ledigt och utnyttjat RAM som finns kvar

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Lagring och minne.
    3. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Avancerat > Minne.

Rensa cacheminnet för alla appar

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Lagring och minne.
    3. Tryck på Delad intern lagring och sedan på Cachelagrade data > OK.
    4. Om det sitter ett minneskort i telefonen trycker du på Lagring > Delad intern lagring.

Tip

När du rensar cacheminnet förlorar du ingen viktig information och inte några inställningar.

Överföra mediefiler till minneskortet

1. Se till att det finns ett minneskort isatt i enheten.
    2. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    3. Tryck till på Inställningar > Lagring och minne > Överföra data.
    4. Markera filerna som du vill överföra till minneskortet.
    5. Tryck på Överför.

Stoppa program och tjänster från att köras

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Inställningar > Appar.
    3. Välj ett program eller en tjänst och tryck på FRAMTVINGA AVSLUTNING > OK.

Formatera minneskortet

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Inställningar > Lagring och minne.
    3. Tryck på Icn sony key menu, och sedan Avancerat > Lagring > SD-kort > Icn sony key menu, och sedan Lagringsinställningar > Formatera > Radera och formatera.

Note

Allt innehåll på minneskortet raderas när du formaterar det. Se till att du säkerhetskopierar alla data du vill spara. Säkerhetskopiera ditt innehåll genom att exempelvis kopiera det till en dator. Mer information finns i Hantera filer med en dator.