Läsa och skicka meddelanden

Meddelandeprogrammet visar dina meddelanden som konversationer, vilket innebär att alla meddelanden till och från en viss person grupperas tillsammans. Om du vill skicka MMS måste din enhet ha rätt inställningar för MMS. Se Internet- och MMS-inställningar .

Note

Antalet tecken du kan skicka i ett textmeddelande varierar beroende på operatören och språket du använder. Maximal storlek för ett MMS, vilket inkluderar storleken på eventuella tillagda mediafiler, är också operatörsberoende. Kontakta operatören om du behöver mer information.

Översikt över meddelanden
    1 Gå tillbaka till listan med konversationer
    2 Ring upp meddelandets avsändare
    3 Visa fler alternativ
    4 Skickade och mottagna meddelanden
    5 Skicka ett färdigt meddelande
    6 Lägg till bifogade filer

Skapa och skicka ett meddelande

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app messaging.
    2. Tryck på Icn sony conv new message.
    3. Ange mottagarens namn eller telefonnummer, eller annan kontaktinformation som du har sparat om mottagaren, och välj sedan i listan som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    4. Om du vill skicka ett gruppmeddelande upprepar du proceduren som beskrivs ovan för att lägga till fler mottagare.
    5. Tryck på Skriv meddelande och skriv in meddelandetexten.
    6. Om du vill lägga till en bifogad fil väljer du alternativ för bifogade filer.
    7. Tryck på Icn sony menu send holo light för att skicka meddelandet.

Tip

Om du avslutar ett meddelande innan det skickas, sparas det som ett utkast. Konversationen märks med ordet Utkast.

Läsa ett mottaget meddelande

1. Tryck på Icn sony home apptray normal från Startskärm och leta upp och tryck på Icn sony app messaging.
    2. Tryck på önskad konversation.
    3. Tryck på meddelandet om det inte har hämtats än.

Tip

Alla mottagna meddelanden sparas som standard i enhetens minne.

Svara på ett meddelande

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app messaging.
    2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet.
    3. Skriv in ditt svar och tryck på Icn sony menu send holo light.

Vidarebefordra ett meddelande

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app messaging.
    2. Tryck på konversationen som innehåller det meddelande du vill vidarebefordra.
    3. Rör vid och håll kvar fingret på det meddelande du vill vidarebefordra och tryck sedan på Vidarebefordra meddelande.
    4. Ange mottagarens namn eller telefonnummer, eller annan kontaktinformation som du har sparat om mottagaren, och välj sedan i listan som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    5. Redigera meddelandet om det behövs och tryck på Icn sony menu send holo light.

Spara en fil som ingår i ett mottaget meddelande

1. Tryck på Icn sony home apptray normal från Startskärm och leta upp och tryck på Icn sony app messaging.
    2. Tryck på meddelandet om det inte har hämtats än.
    3. Rör vid och håll kvar fingret på filen som du vill spara och välj sedan önskat alternativ.