Anpassa det virtuella tangentbordet

När du skriver text med det virtuella tangentbordet kan du öppna tangentbordsinställningarna och andra inställningar för textinmatning och ange alternativ för språk, ordförslag, textkorrigering m.m. Du kan visa förslag på ord för ett språk i taget genom att inaktivera smart språkidentifiering.

Tangentbordet kan använda text som du har skrivit in i meddelanden och andra program för att lära sig ditt skrivsätt. Det finns också en anpassningsguide som visar de mest grundläggande inställningarna så att du kommer igång snabbt. Du kan välja att använda andra tangentbord och växla mellan tangentbord. Du kan till exempel välja det kinesiska eller japanska tangentbordet för Xperia™.

Öppna inställningarna för det virtuella tangentbordet

1. När du skriver in text med det virtuella tangentbordet trycker du till på Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tryck till på Icn sony menu settings, sedan på Tangentbordsinställningar och ändra inställningarna efter önskemål.
  3. Om du vill lägga till ett skrivspråk trycker du till på Inmatningsspråk och markerar relevanta kryssrutor.
  4. Tryck till på OK för att bekräfta.

Ändra inställningarna för ordförslag

1. Tryck till på Icn sony textinput numbers symbols när du skriver in text med det virtuella skrivbordet.
  2. Tryck till på Icn sony menu settings och sedan på Tangentbordsinställningar > Ordförslag.
  3. Välj ett alternativ.

Välja ett annat tangentbord

1. När du anger text med hjälp av det virtuella tangentbordet trycker du på Icn sony select keyboard längst ned till höger på skärmen.
  2. Välj ett alternativ.

Ändra skrivspråk med det virtuella tangentbordet

Note

Den här funktionen är bara tillgänglig om du har lagt till mer än ett inmatningsspråk och funktionen för smart språkidentifiering är avstängd, eller om de språk som du valde inkluderar sådana med icke-latinskt alfabet.

• När du skriver text med hjälp av det virtuella tangentbordet trycker du på ikonen för skrivspråk för att växla mellan de valda skrivspråken. Tryck till exempel på Icn sony textinput language en tills önskat skrivspråk visas.

Använda din egen stil när du skriver

1. Tryck till på Icn sony textinput numbers symbols när du skriver in text med det virtuella skrivbordet.
  2. Tryck till på Icn sony menu settings, tryck sedan till på Tangentbordsinställningar > Använd mitt skrivsätt och välj en källa.

Aktivera eller inaktivera smart språkidentifiering

Note

Smart språkidentifiering är endast tillgänglig för språk med latinskt alfabet.

1. Tryck på Icn sony textinput numbers symbols när det virtuella tangentbordet visas.
  2. Tryck på Icn sony menu settings och sedan på Tangentbordsinställningar.
  3. Tryck på Inmatningsspråk och markera kryssrutorna för de språk du vill använda.
  4. Tryck på skjutreglaget Smart språkidentifiering.

Välja en layoutvariant för tangentbordet

Note

Layoutvarianter för det virtuella tangentbordet kanske inte finns för alla skrivspråk. Du kan välja olika tangentbordslayouter för olika skrivspråk.

1. Tryck till på Icn sony textinput numbers symbols när du skriver in text med det virtuella skrivbordet.
  2. Tryck till på Icn sony menu settings och sedan på Tangentbordsinställningar.
  3. Tryck på Inmatningsspråk och sedan på Icn sony text input kb layout bredvid ett skriftspråk.
  4. Välj en layoutvariant för tangentbordet.
  5. Tryck till på OK för att bekräfta.