Ladda enheten

Note

Använd alltid en originalladdare och USB-kabel från Sony som är avsedda för just din Xperia™-modell. Andra laddare och kablar kan ge längre laddningstider, inte ladda alls eller till och med skada enheten. Kontrollera att alla USB-portar och kontakter är helt torra innan du sätter i USB-kabeln.

Det går snabbare att ladda enheten genom ett vägguttag än via datorn. Du kan använda enheten medan den laddas.

Om batteriet är urladdat kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan skärmen vara helt svart och ingen laddningsikon visas. Observera även att det kan ta upp till fyra timmar för ett urladdat batteri att laddas fullt.

Note

Enheten har ett inbyggt, uppladdningsbart batteri som endast ska bytas ut av ett auktoriserat Sony-reparationscenter. Försök aldrig att öppna eller montera isär enheten själv. Om du öppnar enheten kan den bli skadad och då gäller inte garantin.

Ladda enheten

Ladda enheten

1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
    2. Anslut ena änden av USB-kabeln till laddaren (eller till USB-porten på en dator).
    3. Anslut den andra änden av kabeln till mikro-USB-porten på enheten, med USB-symbolen uppåt. Aviseringslampan tänds när laddningen påbörjas.
    4. När enheten är fulladdad kopplar du bort kabeln från enheten genom att dra den rakt ut. Se till att du inte böjer kontakten.

Note

Ladda endast enheten med den laddare som medföljde enheten eller en annan laddare från Sony.

Tip

Om batteriet är helt urladdat kan det ta några minuter innan aviseringslampan tänds och laddningsikonen Icn sony stat sys battery charge anim3 visas.

Aviseringslampa för batteristatus

Grön Batteriet laddas och laddningsnivån är högre än 90 %
    Orange Batteriet laddas och laddningsnivån är lägre än 90 %
    Röd Batteriet laddas och laddningsnivån är lägre än 15 %