Det finns ingen täckning eller mobildataanslutning

• Testa följande om det inte finns någon täckning:
      • Stäng av enheten och starta den igen. Genom att göra det avslutas alla appar som körs och du frigör minne. Det kan ibland automatiskt lösa problemet.

• Kontrollera att du har ställt in enheten så att den använder en nättyp som fungerar med ditt SIM-kort. Kontakta nätoperatören om du inte vet vilka typer av nät som stöds.

• Se till att flygplansläget är avstängt.

• Kontrollera signalstyrkan i statusfältet för att se om enheten är ansluten till ett nät. Om signalstyrkan är svag eller om du saknar signal, flyttar du dig till en öppen plats eller till ett fönster.

• Kontrollera att SIM-kortet fungerar som det ska. Sätt i SIM-kortet i en annan enhet. Om det fungerar är det förmodligen fel på enheten. Kontakta i så fall närmaste Sony Mobile-servicecenter.

• Sök efter ett nät från enheten för att se om det finns några tillgängliga nät.

• Om enheten inte hittar någon nätsignal eller om signalen är för svag, kontaktar du nätoperatören och kontrollerar att nätet har täckning där du befinner dig.

• Om det inte finns någon mobildataanslutning kan du testa följande:
      • Stäng av enheten och starta den igen. Genom att göra det avslutas alla appar som körs och du frigör minne. Det kan ibland automatiskt lösa problemet.

• Inaktivera STAMINA-läge och starta om enheten. Inaktiverar STAMINA-läge och mobildata när skärmen är avstängd för att spara batteri.

• Kontrollera att din prenumeration täcker användning av Internet via ett mobilnät. Kontakta nätoperatören om du vill ha detaljerad information.

• Flytta till ett annat område och försök igen. I områden med svag mottagning där det kan vara problem med nätoperatörens basstation, kan du förlora mobildataanslutningen och därför behöva flytta till ett annat område.

• Om du använder enheten medan du förflyttar dig kan du förlora mobildataanslutningen på grund av problem med nätleverantörens nät.

• Ibland kan enheten bara ansluta till ett långsammare GSM-nät (2G), och inte nät som WCDMA (3G) eller LTE (4G) med högre hastighet. Det beror på att enheten automatiskt växlar mellan mobilnät beroende på vilka mobilnät som är tillgängliga i olika områden. Du kan manuellt ange att enheten ska använda ett visst mobilnätsläge. När du ändrar nätläge kan det ibland ta några minuter innan enheten ansluter på nytt till ett nät.

• Om ingen av lösningarna ovan löser problemet provar du dessa åtgärder en efter en. Efter respektive åtgärd kontrollerar du om problemet har lösts.
      • Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna. Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.

• Gör en fabriksåterställning. Det här är ibland den bästa lösningen om enheten slutar att fungera korrekt, men observera att det raderar allt personligt innehåll på enhetens internminne. Se till att säkerhetskopiera de data som du vill behålla.