Jag kan inte starta enheten

Om din Xperia™-enhet inte svarar när du försöker starta den kan du prova dessa åtgärder en efter en. Efter respektive åtgärd kontrollerar du om problemet har lösts.

• Vänta en stund och se om enheten startar. Tryck på strömknappen och håll den intryckt tills enheten vibrerar. Det kan ta upp till tio sekunder innan enheten vibrerar.
    • Kontrollera att din Xperia™-enhet är laddad. Om batteriet är tomt kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan skärmen vara helt svart och ingen laddningsikon visas. Observera även att det kan ta upp till fyra timmar för ett urladdat batteri att laddas fullt.
    • Om du har problem med att ladda din Xperia™-enhet börjar du med att kontrollera att du använder en Sony-laddare och en USB-kabel som är avsedd för att ladda din enhet. Prova att ladda enheten genom att ansluta en annan USB-kabel till datorns USB-port. Om enheten börjar laddas kan det var ett tecken på att laddaren är trasig.
    • Om det finns ett minneskort i enheten tar du bort det och startar om enheten. Om du kan lösa problemet genom att ta ut minneskortet är SD-kortet skadat. Du behöver då skaffa ett nytt SD-kort för din Xperia™-enhet.
    • Du kan tvinga enheten att starta om eller stänga av om den hänger sig eller inte startar som den ska. Inga inställningar eller personliga data raderas vid en tvingad omstart.

Tvinga fram avstängning av enheten

1. Öppna luckan för nano-SIM-kortets och minneskortets platser.
      2. Håll AV-knappen intryckt i några sekunder med en pennspets eller liknande föremål.
      3. Släpp upp AV-knappen när enheten piper tre gånger i snabb följd. Enheten stängs av automatiskt.

Använd inte vassa föremål som kan skada OFF-knappen.

1. Tryck på strömknappen och håll den intryckt tills enheten vibrerar.
      2. Vänta en stund medan enheten startar.
    • Om det inte går att genomföra en tvingad omstart bör du prova tvåminutersproceduren för omstart.

Framtvinga en 2-minutsprocedur för omstart

1. Öppna locket till SIM-kortplatsen.
      2. Använd spetsen på en penna eller liknande objekt och håll OFF-knappen intryckt i 120 sekunder, ignorera eventuella vibrationer och släpp sedan OFF-knappen.
      3. Ladda enheten tills en laddningsikon visas på skärmen.
      4. Slå på din Xperia™-enhet.

Använd inte vassa föremål som kan skada OFF-knappen.

• Använd programmet Xperia™ Companion och återställ enheten med en programvarureparation. Tänk på att alla data raderas från enheten när du utför en reparation av programvaran. Innehåll som du har sparat på ett externt SD-kort, t.ex. foton, videor och musik, raderas inte.

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
      3. Dator: Starta Xperia™ Companion. Efter en stund känner datorn av enheten.
      4. Välj Säkerhetskopiering på startskärmen.
      5. Följ anvisningarna på skärmen för att säkerhetskopiera data från enheten.

Innan du påbörjar programvarureparationen tar du reda på dina inloggningsuppgifter till Google™. Beroende på säkerhetsinställningarna kan du behöva ange dem när du vill starta enheten efter programvarureparationen.

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Starta Xperia™ Companion på datorn och tryck på Reparation av programvara på startskärmen.
      3. Installera programvaran och slutför reparationen genom att följa instruktionerna på skärmen.