Jag kan inte låsa upp skärmen

Återställ skärmlåset på din Xperia™-enhet om du har glömt PIN-koden till skärmlåset, lösenordet eller mönstret, eller om du av någon annan anledning inte kan låsa upp skärmen på enheten. Läs noggrant igenom informationen om resultat och krav för respektive återställningsmetod innan du fortsätter.

• Återställa skärmlåset med tjänsten my Xperia.

Resultat: Inget innehåll på enheten kommer att raderas.

Krav: Den här återställningsmetoden kräver att du tidigare har aktiverat tjänsten my Xperia på enheten. Du kan kontrollera om tjänsten my Xperia har aktiverats på enheten genom att gå till myxperia.sonymobile.com och logga in med det Google™-konto som du har konfigurerat på enheten. Den här metoden kräver även att det finns en aktiv Internetanslutning ( Wi-Fi eller mobilnät).

Återställa skärmlåset med tjänsten my Xperia

1. Gå till myxperia.sonymobile.com från en enhet, exempelvis en dator, som är ansluten till Internet.
      2. Logga in med samma Google™-konto eller Sony Entertainment Network-konto som du har konfigurerat på din Xperia™-enhet.
      3. Klicka på bilden av din Xperia™-enhet under Dina enheter.
      4. Välj Lås eller Ändra PIN om du vill ersätta det aktuella skärmlåset med en ny PIN-kod.
      5. Följ anvisningarna på skärmen för tjänsten my Xperia.
    • Använd funktionen för att reparera programvaran i Xperia™ Companion om du vill återställa skärmlåset på Xperia™-enheten.

Resultat: Programvaran på enheten installeras om. Alla personliga data som sparats i internminnet på enheten raderas. Innehåll på ett externt SD-kort raderas inte.

Krav: Den här metoden kräver att du har tillgång till en dator med en aktiv Internetanslutning. Du behöver en USB-kabel för att ansluta enheten till en dator. Enheten måste vara laddad till minst 80 %.

Reparera enhetens programvara med Xperia™ Companion

Innan du påbörjar programvarureparationen tar du reda på dina inloggningsuppgifter till Google™. Beroende på säkerhetsinställningarna kan du behöva ange dem när du vill starta enheten efter programvarureparationen.

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Starta Xperia™ Companion på datorn och tryck på Reparation av programvara på startskärmen.
      3. Installera programvaran och slutför reparationen genom att följa instruktionerna på skärmen.