Njut av en rejäl bit Nougat!

Android™ 7.0 Nougat innehåller en mängd läckra nya funktioner som gör Android™-universumet ännu större. Med Android får du saker gjorda snabbare och med minimal batteriåtgång tack vare de förbättrade Doze- och STAMINA-lägena. Dessutom skyddas din integritet och dina personliga filer nu ännu bättre med ny filbaserad kryptering. Därtill finns en uppdaterad telefonbok med ett fantastiskt nytt gränssnitt – plus den efterfrågade möjligheten att blockera telefonsamtal och meddelanden från oönskade nummer.

Titta på videon och läs mer om de inpirerande och enastående nya funktionerna i Nougat.

Delad skärm på nolltid

Delad skärm på nolltid

Med Nougat kan du arbeta med flera saker samtidigt på en helt ny nivå genom en delad skärm med två aktiva fönster samtidigt. Det innebär att en av många saker du kan göra är att följa detaljerade anvisningar i det ena fönstret och utföra åtgärder i det andra. Eller så kan du lyssna på musik i det ena fönstret medan du läster om artisten i det andra. Du kan även dra och släppa bilder och text mellan fönstren. Möjligheterna är oändliga! Du delar skärmen, medan en app körs, genom att trycka länge på knappen för senaste appar och välja vilken annan app som ska köras. När du inte vill ha delad skärm längre drar du helt enkelt skärmdelaren till skärmens kant.

Och det är inte allt! Med Nougat kan du blixtsnabbt växla mellan två appar. Tryck bara två gånger på knappen för senaste appar för att öppna den app du använde senast och tryck på den igen två gånger för att växla tillbaka till den första.

Redo för action

Redo för action

Om du sveper nedåt från skärmens överkant visas dina senaste aviseringar och du kan välja vad du vill göra med dem. Du kan svara på ett meddelande eller titta på en video direkt från en avisering, utan att behöva öppna appen. Aviseringar i Nougat är dessutom grupperade så att det är lättare att följa en chattkonversation eller en tråd i meddelanden eller e-post. Dra bara aviseringen nedåt så visas alla meddelanden för den appen.

Snabbare än någonsin

Snabbare än någonsin

En annan praktisk funktion är att du med en enkel svepning från skärmens överkant även kan visa de fem första objekten på menyn Snabbinställningar. Och ännu bättre – du bestämmer själv vilka fem. Om du trycker på visningsikonen så visas hela menyn Snabbinställningar. Där kan du trycka på Redigera om du vill lägga till, ta bort eller ordna objekt genom att dra och släppa dem i önskad ordning. Om du trycker länge på någon av ikonerna tas du direkt till panelen med individuella inställningar för det objektet.

Alltid där för dig

På tal om att svepa – med en enkel svepning från den vänstra änden av startskärmen öppnas en panel som fungerar som en personlig hjälpreda och som visar information precis när du behöver den. Det kan vara information om vädret, nästa möte, trafikläget eller kanske var du har parkerat bilen.

Observera att du kan behöva aktivera funktionen genom inställningarna på startskärmen om du uppgraderar till Nougat från en tidigare Android™-version.

Tips! Med en svepning nedåt från skärmens mitt kan du inte bara söka efter appar i enheten, utan du får även rekommendationer om nya och intressanta appar att installera.

Alltid där för dig
    Ordning och reda

Ordning och reda

Har det hänt att du har gjort en tillfällig inställning i enheten och sedan glömt bort den, för att senare undra varför vissa funktioner inte fungerar som tidigare? Med Nougat slipper du det bekymret. När du öppnar appen Inställningar får du påminnelser som ”Flygplansläget är på”, ”STAMINA-läget är på” eller ”Mobildata är av”. Genom att trycka på en påminnelse kan du slå på eller stänga av funktionen igen, utan att behöva öppna appen.

Appen Inställningar ger även förslag på olika inställningar och funktioner du kan vara intresserad av. Det kan vara saker som att konfigurera ett e-postkonto eller lägga till ett skärmlås för enheten. Om du trycker på ett förslag öppnas rätt inställningspanel eller app så att du kan ställa in funktionen som du vill.

Gör på ditt sätt

Gör på ditt sätt

Om du har använt tidigare versioner av Android™ vet du redan att du kan anpassa enheten hur du vill. Du kan ställa in allt från aviseringsljud och ringsignaler till vilken teckenstorlek som ska användas på skärmen. Du kan använda teman och välja mellan olika bakgrunder för startskärmen och låsskärmen. Med Nougat kan du även ändra visningsstorleken så att allt på skärmen blir mindre eller större. Gör din enhet precis så personlig som du vill att den ska vara!

Tillgängligheten för programuppdateringar beror på enhet, land och/eller operatör. Observera att oavsett Android™-version så kan vissa funktioner och viss funktionalitet variera beroende på enhet.

Om du vill visa din aktuella programvaruversion, uppdateringar och kommande programversioner går du till programvarusidan på Sony Mobiles supportwebbplats