Skydda ditt innehåll

I de flesta fall innehåller din enhet både känsliga data och personliga minnen som foton och videor – saker du inte vill förlora. Men vad händer om enheten går förlorad eller blir stulen? För att hjälpa dig har vi samlat några användbara tips om vad du kan göra för att skydda ditt innehåll och se till att du inte förlorar det.

Skydda ditt innehåll

Två enkla saker för att komma igång

För det första bör du skaffa ett Google™-konto och logga in till det från enheten. Då kan du säkerhetskopiera innehåll och möjligheten att återfå enheten om den går förlorad ökar. Om du är inloggad till ett Google-konto är det även omöjligt för andra att konfigurera och använda enheten om den blir stulen. För det andra bör du ställa in och använda ett skärmlås som hindrar andra från att få åtkomst till enheten.

Titta på videon för att se hur du ställer in ett grafiskt lösenord, en PIN-kod eller ett lösenord.

Skriv ned dina Google-kontouppgifter, enhetens IMEI-nummer och skärmlåsets PIN-kod eller lösenord och förvara dem på en säker plats. Du vet aldrig när du kan behöva dem!

label

Säkerhetskopiera innehåll

Var noga med att säkerhetskopiera ditt innehåll regelbundet. Om enheten skadas, går förlorad eller blir stulen kan du återställa det säkerhetskopierade innehållet i en ny enhet eller en återfunnen. Det är även viktigt med regelbunden säkerhetskopiering om du vid något tillfälle behöver återställa enheten eller utföra en programreparation.

Du kan säkerhetskopiera programdata, samtalshistorik, enhetsinställningar, kalender, kontakter, bilder och videoklipp till molntjänster och synkronisera dem med ditt Google-konto. Om du har många bilder, videoklipp eller musikfiler på din enhet rekommenderar vi att du säkerhetskopierar dina filer till en dator med en USB-kabel eller till ett minneskort.

Vad händer om enheten går förlorad eller blir stulen?

Vad händer om enheten går förlorad eller blir stulen?

Om enheten går förlorad kan du lokalisera den med onlinetjänsten Hitta min enhet. Logga bara in med ditt Google-konto, så visas enhetens plats på en karta. Prova det redan idag, så att du vet hur det fungerar!

Med Hitta min enhet kan du även ställa in att enheten ska ringa med full ljudstyrka i fem minuter även om ljudet har stängts av eller fjärrlåsa enheten och visa ett meddelande med din kontaktinformation på skärmen. Om du misstänker att enheten har blivit stulen kan du fjärradera allt innehåll. Tänk dock på att du därefter inte kan lokalisera enheten med Hitta min enhet.

För att kunna använda Hitta min enhet måste enheten vara påslagen och du vara inloggad till ditt Google-konto. Du måste även kontrollera att Plats och Hitta min enhet är aktiverade på menyn Inställningar och att enheten är synlig på Google Play-webbplatsen.

Vad händer om enheten går förlorad eller blir stulen?
    Vad händer om enheten går förlorad eller blir stulen?

Jag kan inte låsa upp telefonen!

Ingen fara, alla kan råka glömma sitt skärmlås. Om du har ett Google-konto och har gjort regelbundna säkerhetskopieringar kan du komma åt enheten och innehållet igen. Det du behöver göra är att återställa enheten och konfigurera den som ny. Logga sedan in till ditt Google-konto och återställ det säkerhetskopierade innehållet, så är det klart!

Du kan återställa enheten med Hitta min enhet eller genom att använda funktionen för programreparation i Xperia Companion.

Vad händer om enheten går förlorad eller blir stulen?
    Livrem och hängslen?

Livrem och hängslen?

Hittills har vi gått igenom de viktigaste stegen för att hålla ditt innehåll säkert: Logga in till ditt Google-konto i enheten, använda ett skärmlås och säkerhetskopiera innehållet. Det finns dock fler funktioner du kan använda för att öka säkerheten för enheten och innehållet. Här är några av dem:

Meddelande på låsskärmen. Lägg till en textrad på låsskärmen. Det kan vara ditt namn och information som gör att du lättare kan återfå enheten om den går förlorad.

Kryptering. Kryptering ger extra skydd om enheten blir stulen. Om innehållet är krypterat kan det endast läsas när enhetens skärm är olåst.

Virusskydd. Installera och använd ett virusskydd för att skydda enheten mot virus, ransomware, spionprogam, nätfiskeförsök och andra sabotageprogram.

Google Play Protect. Google Play Protect varnar om potentiellt skadliga program och tar bort dem från enheten. Dessutom säkerhetstestas program innan de hämtas.

Skärmfästning. Om någon vill låna din telefon kan du skydda innehållet genom att fästa en programskärm, så att endast det programmet och inget annat är åtkomligt.

Uppdatera programvaran. Glöm inte att hålla enheten uppdaterad med den senaste programvaran. Då har du alltid de senaste säkerhets- och sekretessfunktionerna.

Livrem och hängslen?

Observera att artikeln inte är produktspecifik. De beskrivna funktionerna kan därför variera beroende på enhet och/eller programversion.