TalkBack

TalkBack är en skärmläsare för användare med nedsatt syn. TalkBack använder talad feedback för att beskriva händelser och åtgärder som utförs på Android-enheten. TalkBack beskriver användargränssnittet och läser upp programfel, aviseringar och meddelanden.

Aktivera TalkBack

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Tryck till på Inställningar > Tillgänglighet > TalkBack.
  3. Tryck på skjutreglaget under TalkBack och sedan på OK.

Note

Du kan ändra tal-, feedback- och pekinställningarna för TalkBack genom att trycka på Inställningar och sedan trycka två gånger på skärmen.

Tip

En informationspresentation av funktionen startas direkt efter att du har aktiverat TalkBack. Du kan stänga presentationen genom att trycka på Icn sony key and back och sedan på skärmen två gånger.

Inaktivera TalkBack

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan var som helst på skärmen två gånger.
  2. Gå till Inställningar och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  3. Gå till Tillgänglighet genom att bläddra genom listan med två eller fler fingrar och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  4. Gå till TalkBack genom att bläddra genom listan med två eller fler fingrar och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  5. Tryck på på/av-knappen och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  6. Tryck på OK och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.