Dela mobildataanslutningen

Du kan dela din mobildataanslutning med andra enheter på flera sätt:

• Internetdelning med USB – dela din mobildataanslutning med en enda dator med en USB-kabel.
  • Internetdelning med Bluetooth® – dela din mobildataanslutning med upp till fyra andra enheter via Bluetooth®.
  • Bärbar hotspot – dela din mobildataanslutning samtidigt med upp till tio andra enheter via ‎Wi-Fi‎ , inklusive enheter som stöder WPS-teknik.

Dela dataanslutningen med en USB-kabel

1. Anslut enheten till en dator med den medföljande USB-kabeln.
  2. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  3. Leta reda på och tryck på Inställningar > Mer > Internetdelning & mobil hotspot.
  4. Tryck på skjutreglaget USB-delning och sedan på OK om du uppmanas till det. Icn sony stat sys tether usb visas i statusfältet när du är ansluten.
  5. Tryck på reglaget USB-delning eller koppla från USB-kabeln för att sluta dela dataanslutningen.

Note

Du kan inte dela enhetens dataanslutning och SD-kort via en USB-kabel samtidigt.

Dela din mobildataanslutning med en annan Bluetooth®-enhet

1. Se till att din enhet och den andra Bluetooth®-enheten har parkopplats med varandra och att mobildatatrafik har aktiverats på enheten.
  2. Din enhet: Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  3. Tryck på Inställningar > Mer > Internetdelning & mobil hotspot och tryck sedan på skjutreglaget Internetdelning via Bluetooth för att aktivera funktionen.
  4. Bluetooth®-enheten: Gör inställningar i enheten så att den ansluts till nätverket via Bluetooth®. Om enheten är en dator läser du i anvisningarna för datorn hur du går vidare med konfigurationen. Om enheten har Android™ som operativsystem trycker du på inställningsikonen bredvid namnet på enheten som den är parkopplad med under Inställningar > Bluetooth > Parkopplade enheter, och markerar sedan kryssrutan Internetåtkomst.
  5. Din enhet: Vänta tills Icn sony stat sys tether bluetooth visas i statusfältet. När ikonen visas är konfigurationen klar.
  6. Om du vill inaktivera funktionen trycker du på skjutreglaget Internetdelning via Bluetooth igen.

Note

Funktionen Internetdelning via Bluetooth inaktiveras varje gång du stänger av enheten eller Bluetooth®-funktionen.

Använda enheten som en bärbar Wi-Fi-hotspot

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Mer > Internetdelning & mobil hotspot.
  3. Tryck på Inställningar för mobil hotspot > Konfigurera hotspot.
  4. Ange Nätverksnamn (SSID).
  5. Tryck till på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp. Skriv in ett lösenord om det behövs.
  6. Tryck på SPARA.
  7. Aktivera funktionen genom att trycka på Icn sony key and back och sedan på skjutreglaget Mobil hotspot.
  8. Bekräfta genom att trycka på OK om du uppmanas till det. Icn sony stat sys tether wifi in manual visas i statusfältet när mobil ‎Wi-Fi‎ -hotspot är aktiverat.

Tillåta att en WPS-kompatibel enhet använder din mobildataanslutning

1. Kontrollera att enheten fungerar som mobil hotspot.
  2. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  3. Tryck på Inställningar > Mer > Internetdelning & mobil hotspot > Inställningar för mobil hotspot.
  4. Kontrollera under Konfigurera hotspot att din mobila hotspot är skyddad med ett lösenord.
  5. Aktivera Möjlig att upptäcka, om det var inaktiverat.
  6. Tryck på WPS-tryckknapp och följ instruktionerna. Alternativt kan du trycka på Icn sony key menu > WPS-PIN och sedan ange den PIN-kod som visas på den WPS-kompatibla enheten.

Ändra namn på eller säkra en mobil hotspot

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Mer > Internetdelning & mobil hotspot.
  3. Tryck på Inställningar för mobil hotspot > Konfigurera hotspot.
  4. Ange Nätverksnamn (SSID).
  5. Tryck till på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp.
  6. Skriv in ett lösenord om det behövs.
  7. Tryck på SPARA.