Lägga till medicinsk information och kontaktuppgifter för nödsituationer

Du kan lägga till och redigera kontaktuppgifter för nödsituationer i Kontakter. Du kan skriva in medicinsk information som allergier och läkemedel som du använder, plus information om familj och vänner som kan kontaktas i en nödsituation. När du har fört in kontaktuppgifter för nödsituationer kan de visas från låsskärmen. Det innebär att även om skärmen är låst, till exempel med PIN-kod, mönster eller lösenord, kan räddningstjänsten ändå visa dina kontaktuppgifter för nödsituationer.

ICE – In Case of Emergency (i nödsituation) – översikt

1 Gå tillbaka till huvudskärmen för Kontakter
2 Flik för medicinsk och personlig information samt kontaktuppgifter för nödsituationer
3 Visa fler alternativ
4 Medicinsk och personlig information

Ange medicinsk information

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app phonebook.
  2. Tryck på Icn sony emergency information.
  3. Redigera den önskade informationen.

Lägga till en ny kontakt för nödsituationer

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app phonebook.
  2. Tryck på Icn sony emergency information och sedan på KONTAKTER > Lägg till kontakt.
  3. Tryck på den kontakt du vill använda som kontakt för nödsituationer.

Note

Kontakten för nödsituationer måste ha ett telefonnummer som räddningspersonal kan ringa till. Om enheten är låst med skärmlås kan räddningspersonalen endast se telefonnumret till nödkontakten, även om annan information har angetts i appen Kontakter.