Enheten verkar inte laddas

Om batteriet är tomt kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan skärmen vara helt svart och ingen laddningsikon visas. Observera även att det kan ta upp till fyra timmar för ett urladdat batteri att laddas fullt.

• Prova med dessa åtgärder för att ta reda på om problemet beror på laddaren:
      • Kontrollera att du använder en Sony-laddare som är avsedd för din enhet.

• Ladda din Xperia™-enhet med en vanlig Sony-laddare ansluten till ett vägguttag. Din Xperia™-enhet laddas långsammare om du använder en dator och en USB-kabel.

• Dra ur USB-kabeln från Xperia™-enheten och sätt i den igen i mikro-USB-porten på enheten. Se till att laddningskabeln är korrekt ansluten till mikro-USB-porten på enheten och att inga eventuella skyddsfodral är i vägen. Kontrollera att laddaren är korrekt ansluten till ett vägguttag med en fungerande strömkälla.

• Se till att laddningsporten är fri från ludd, damm och fukt. En blockerad port kan förhindra att USB-kontakten får ordentlig kontakt vilket påverkar laddningen. Se till att USB-porten är helt torr och ta försiktigt bort ludd eller damm med exempelvis en tandpetare i trä eller plast, eller en tandborste.

• Prova att ladda Xperia™-enheten genom att ansluta en annan USB-kabel till datorns USB-port. Om enheten börjar laddas kan det var ett tecken på att laddaren är trasig. Byt till en Sony-laddare som är avsedd för din enhet.

• Stäng av enheten och starta den igen. Genom att göra det avslutas alla appar som körs och du frigör minne. Det kan ibland automatiskt lösa problemet.

• Du kan tvinga enheten att starta om eller stänga av om den hänger sig eller inte startar som den ska. Inga inställningar eller personliga data raderas vid en tvingad omstart.

Mer

Tvinga fram avstängning av enheten

Tvinga fram avstängning av Sony Xperia™ Z4 Tablet

1. Ta bort luckan på minneskortplatsen.
      2. Använd en pennspets eller ett liknande föremål och håll OFF-knappen nedtryckt tills enheten stängs av.

Note

Använd inte vassa föremål som kan skada OFF-knappen.

Starta enheten

1. Tryck på strömknappen Icn sony key and power k90 och håll den intryckt tills enheten vibrerar.
      2. Vänta en stund medan enheten startar.

• Om det inte går att genomföra en tvingad omstart bör du prova tvåminutersproceduren för omstart.

Mer

Framtvinga en 2-minutsprocedur för omstart

Tvinga fram avstängning av Sony Xperia™ Z4 Tablet

1. Öppna locket till kortplatsen för minneskort.
      2. Använd spetsen på en penna eller liknande objekt och håll OFF-knappen intryckt i 120 sekunder, ignorera eventuella vibrationer och släpp sedan OFF-knappen.
      3. Ladda enheten tills en laddningsikon visas på skärmen.
      4. Slå på din Xperia™-enhet.

Note

Använd inte vassa föremål som kan skada OFF-knappen.

• Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna.

Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.

• Använd programmet Xperia™ Companion och återställ enheten med en programvarureparation. Tänk på att alla data raderas från enheten när du utför en reparation av programvaran. Innehåll som du har sparat på ett externt SD-kort, t.ex. foton, videor och musik, raderas inte.

Mer

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
      3. Dator: Starta Xperia™ Companion. Efter en stund känner datorn av enheten.
      4. Välj Säkerhetskopiering på startskärmen.
      5. Följ anvisningarna på skärmen för att säkerhetskopiera data från enheten.

Reparera enhetens programvara med Xperia™ Companion

Note

Innan du påbörjar programvarureparationen tar du reda på dina inloggningsuppgifter till Google™. Beroende på säkerhetsinställningarna kan du behöva ange dem när du vill starta enheten efter programvarureparationen.

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Starta Xperia™ Companion på datorn och tryck på Reparation av programvara på startskärmen.
      3. Installera programvaran och slutför reparationen genom att följa instruktionerna på skärmen.