Batteriet tar slut fort

• Inaktivera alla dataanslutningar över mobilnät för att spara ström när du inte använder internet. Det förhindrar inte att enheten skickar data över andra trådlösa nätverk.

Mer

Slå på eller stänga av datatrafik

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
      2. Tryck på Inställningar > Dataanvändning.
      3. Tryck på skjutreglaget bredvid Mobildatatrafik för att slå på eller stänga av datatrafik.

Tip

När datatrafik är avstängt kan enheten ändå upprätta Wi-Fi- och Bluetooth®-anslutningar.

• Stäng av GPS, Bluetooth® och Wi-Fi när du inte behöver dessa funktioner.

• Öka synkroniseringsintervallet för e-post, kalender och kontakter.

Mer

Ändra frekvensen för inkorgskontrollen

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
      2. Tryck till på Mejl.
      3. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Inställningar.
      4. Välj önskat konto.
      5. Tryck till på Kontrollfrekvens > Intervall för kontroll och välj ett alternativ.

• Kontrollera batterikonsumtionen och se vilka program som använder mest ström.

Mer

Granska och minska batteriförbrukningen

1. I Startskärm trycker du på Icn sony home apptray normal.
      2. Hitta och tryck på Inställningar > Batteri för att visa beräknad batteriprocentsats och batteritid.
      3. Tryck på VISA BATTERIANVÄNDNING för att visa en lista med appar och funktioner som har förbrukat batteri sedan senaste laddningscykeln.
      4. Tryck på ett objekt om du vill ha information om hur du kan minska dess batteriförbrukning.

Visa hur mycket batteri som apparna använder

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
      2. Tryck till på Inställningar > Appar.
      3. Välj en app och avläs batterianvändningen under Batterianvändning.

• Stäng och avsluta appar som du inte använder.

• Sänk skärmens ljusstyrka.

Mer

Justera skärmens ljusstyrka oavsett ljusförhållanden

1. Tryck på Icn sony home apptray normal på startskärmen.
      2. Tryck på Inställningar > Display. Stäng av funktionen genom att trycka på skjutreglaget Anpassad ljusstyrka, om den inte redan är avstängd.
      3. Tryck på Ljusstyrka.
      4. Dra reglaget för att justera ljusstyrkan.

• Om enheten är ansluten till en extern skärm ska du stänga av skärmen på din enhet.

Mer

Stänga av enhetens skärm när en extern skärm är ansluten

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
      2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Enhetsanslutning.
      3. Dra skjutreglaget bredvid Stäng inte av enhetsskärmen åt vänster.

• Stäng av enheten eller aktivera flygplansläget om du befinner dig i ett område utan nätverkstäckning. Annars söker enheten hela tiden efter tillgängliga nätverk, och detta drar batteri.

Mer

Aktivera eller inaktivera Flygplansläge

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
      2. Tryck på Inställningar > Mer.
      3. Tryck på skjutreglaget Flygplansläge.

• Använd ett headset från Sony för att lyssna på musik. Ett headset drar mindre batteri än enhetens högtalare.

• Inaktivera levande bakgrunder.

• Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna. Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.

• Gör en fabriksåterställning. Det här är ibland den bästa lösningen om enheten slutar att fungera korrekt, men observera att det raderar allt personligt innehåll på enhetens internminne. Se till att säkerhetskopiera de data som du vill behålla.

Mer

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
      3. Dator: Starta Xperia™ Companion. Efter en stund känner datorn av enheten.
      4. Välj Säkerhetskopiering på startskärmen.
      5. Följ anvisningarna på skärmen för att säkerhetskopiera data från enheten.

Göra en fabriksåterställning

1. Säkerhetskopiera eventuella viktiga data som finns sparade i enhetens internminne på ett minneskort eller annat minne utanför enheten.
      2. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
      3. Tryck till på Inställningar > Säkerhetskopiering & återställn. > Återställ standardinställningar.
      4. Tryck på Återställ mobilen.
      5. Om det behövs ritar du skärmupplåsningsmönstret eller anger lösenordet eller PIN-koden för skärmupplåsning.
      6. Bekräfta genom att trycka på Radera allt.

Note

Stör inte fabriksåterställningen eftersom det kan skada enheten permanent.

Note

Efter fabriksåterställningen kommer du inte komma åt krypterade filer på SD-kortet.

Tip

Enheten återställs inte till en tidigare programvaruversion av Android™ när du gör en fabriksåterställning.