Inställningar för stillbildskamera

Justera inställningarna för stillbildskameran

1. Aktivera kameran.
    2. Tryck till på Icn sony menu settings l för att visa alla inställningar.
    3. Välj den inställningen som du vill justera och redigera den som du vill.

Inställningar för stillbildskamera – översikt

Upplösning

Välj mellan flera upplösningar och bildformat innan du tar bilden. Ett foto med högre upplösning kräver mer minne.

20.7MP
    5248×3936(4:3)
    Upplösning på 20,7 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.
    15.5MP
    5248×2952(16:9)
    Upplösning på 15,5 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.
    8MP
    3264×2448(4:3)
    Upplösning på 8 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.
    8MP
    3840×2160(16:9)
    Upplösning på 8 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.
    3MP
    2048×1536(4:3)
    Upplösning på 3 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    Upplösning på 2 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i fotoläget Manuellt.

Självutlösare

Med hjälp av självutlösaren kan du ta bilder utan att hålla i enheten. Med den här funktionen kan du ta självporträtt eller gruppfoton där alla är med. Du kan också använda självutlösaren för att undvika kameraskakningar när du tar foton.

10 sek.
    Fotot tas tio sekunder efter att du trycker på avtryckaren eller kameraknappen.
    3 sek.
    Fotot tas tre sekunder efter att du trycker på avtryckaren eller kameraknappen.
    Av
    Fotot tas så fort du trycker på avtryckaren eller kameraknappen.

Försköningseffekt

Du kan aktivera i Försköningseffekt enheten om du vill göra hudtoner något mjukare när du tar selfies i bildtagningslägena Manuellt och Bättre autojustering.

Objektspårning

När du väljer ett objekt genom att röra vid det i sökaren följer kameran det åt dig.

HDR

Använd HDR (High-Dynamic Range)-inställningen för att ta ett foto i starkt motljus eller under förhållanden med skarpa kontraster. HDR kompenserar för förlusten av detalj och skapar en bild som är representativ för båda mörka och ljusa områden.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i fotoläget Manuellt.

ISO

Mörker och rörliga objekt kan göra att bilden blir oskarp. Du kan minska detta genom att öka ISO-känsligheten. Om du vill ta en klar bild även under mörka förhållanden kan du ställa in ISO-känsligheten på ett högre värde.

Auto
    Ställer in ISO-känsligheten automatiskt.
    50
    Ställer in ISO-känsligheten på 50.
    100
    Ställer in ISO-känsligheten på 100.
    200
    Ställer in ISO-känsligheten på 200.
    400
    Ställer in ISO-känsligheten på 400.
    800
    Ställer in ISO-känsligheten på 800.
    1600
    Ställer in ISO-känsligheten på 1600.
    3200
    Ställer in ISO-känsligheten på 3200.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i fotoläget Manuellt.

Mätning

Den här funktionen mäter mängden ljus som träffar den bild du vill ta och fastställer automatiskt en välbalanserad exponering.

Ansikte
    Mäter mängden av ljus i ansiktet och justerar exponeringen så att ansiktet inte är för mörkt eller för ljust.
    Multi
    Delar upp bilden i flera områden och mäter varje område för att fastställa en välbalanserad exponering.
    Mitten
    Mäter mitten av bilden och fastställer exponeringen baserat på ljusstyrkan för motivet i denna punkt.
    Spot
    Justerar exponeringen på en liten del av bilden du vill ta.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i kameraläget Manuellt.

Blixt

Du använder blixten när du ska ta foton i dåliga ljusförhållanden eller i motljus. Följande alternativ visas när du trycker på blixtikonen Icn sony camera quick settings flash auto på kameraskärmen:

Icn sony camera quick settings flash auto Auto
    Kameran avgör automatiskt om blixt behövs beroende på aktuella ljusförhållanden.
    Icn sony camera quick settings flash fill Fyllnadsblixt
    Använd den här inställningen när bakgrunden är ljusare än motivet. På så sätt slipper du oönskade mörka skuggor.
    Icn sony camera quick settings flash red eye reduction Reducering av röda ögon
    Reducerar den röda färgen i ögonen när du tar foton.
    Icn sony camera quick settings flash off Av
    Blixten är avstängd. Ibland får foton bättre kvalitet utan blixt, även om ljusförhållandena är dåliga. Kameran måste hållas stadigt för att fotona ska bli bra när du fotograferar utan blixt. Använd gärna självutlösaren för att undvika suddiga foton.
    Icn sony camera photo light Ficklampa
    Blixten är på hela tiden medan du tar foton.

Scenval

Med funktionen Scenval kan du använda förprogrammerade inställningar för att snabbt anpassa kameran till olika situationer. Kameran säkerställer bästa möjliga fotokvalitet med ett antal förinställningar som är anpassade till det valda motivet.

Icn sony cam cap mode scene selection Av
    Funktionen Scenval är avstängd och det går att ta foton manuellt.
    Icn sony cam scene softskin Försköning
    Ta foton av ansikten med skönhetseffekt.
    Icn sony camera scene softsnap Mjuka motiv
    Använd för att ta foton mot mjuk bakgrund.
    Icn sony cam scene antimotion Anti-rörelseoskärpa
    Använd för att minimera kameraskakningar när du fotar ett ganska mörkt motiv.
    Icn sony camera scene landscape Landskap
    Används för landskapsfoton. Skärpan ställs in på motiv som är långt bort.
    Icn sony camera scene backlight correction hdr HDR-motljuskorrigering
    Använd för att förbättra detaljerna i bilder med hög kontrast. Den inbyggda motljuskorrektionen analyserar bilden och justerar den automatiskt för att skapa ett foto med perfekt ljus.
    Icn sony camera scene night portrait Nattporträtt
    Används för att ta porträttfoton i mörker eller i svagt upplysta miljöer. Eftersom exponeringstiden är lång måste kameran hållas stilla eller placeras på en stadig yta.
    Icn sony camera scene night scene Nattmotiv
    Används för att ta foton i mörker eller i svagt upplysta miljöer. Eftersom exponeringstiden är lång måste kameran hållas stilla eller placeras på en stadig yta.
    Icn sony cam scene handheld twilight Handskymning
    Använd för att ta foton utan stativ i dåliga ljusförhållanden med mindre brus och oskärpa.
    Icn sony cam scene highsensitivity Hög känslighet
    Använd för att ta foton utan blixt i dåliga ljusförhållanden. Minskar oskärpan.
    Icn sony cam gourmet Gourmet
    Använd för att fota mat i starka färger.
    Icn sony cam scene pet Husdjur
    Använd för att fota husdjur. Minskar oskärpa och röda ögon.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Använd för att ta foton vid vatten.
    Icn sony cam scene snow Snö
    Använd i ljusa miljöer för att undvika överexponerade foton.
    Icn sony camera scene party Fest
    Använd den här inställningen för fotografering i svagt upplysta miljöer. Bakgrundsljus eller levande ljus inomhus fångas upp. Eftersom exponeringstiden är lång måste kameran hållas stilla eller placeras på en stadig yta.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Använd den här inställningen för fotografering av objekt i rörelse. Den korta exponeringstiden minimerar risken för rörelseoskärpa.
    Icn sony camera scene document Dokument
    Använd för fotografering av text eller ritningar. Fotot får mer och skarpare kontrast.
    Icn sony cam scene fireworks Fyrverkeri
    Använd för att ta foton av fyrverkerier i all deras prakt.

Note

Inställningarna är bara tillgängliga i fotoläget Manuellt.