Dela och hantera foton och videor

Du kan dela foton och videor som du har sparat på enheten. Du kan också hantera dem på olika sätt. Du kan exempelvis arbeta med foton i satser, ta bort foton och länka dem till kontakter. Om du har många foton sparade på enheten kan det vara en bra idé att regelbundet överföra dem till en dator eller till en extern lagringsenhet för att undvika oförutsedd dataförlust. Genom att göra så frigör du också utrymme på enheten. Mer information finns i Hantera filer med en dator.

Note

Det kanske inte går att kopiera, skicka eller överföra upphovsrättsskyddat material. Vissa objekt skickas eventuellt inte om filstorleken är för stor.

Dela ett foto eller videoklipp

1. Hitta och tryck till på det foto eller videoklipp i Album som du vill dela.
    2. Tryck till på skärmen för att visa verktygsfälten och tryck sedan till på Icn sony gallery share.
    3. Tryck till på programmet som du vill använda för att dela fotot och följ sedan anvisningarna för att skicka det.

Använda ett foto som kontaktbild

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony key menu > Använd som > Kontaktbild.
    2. Välj en kontakt och redigera fotot efter önskemål.
    3. Tryck till på Spara.

Använda ett foto som bakgrund

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony key menu > Använd som > Bakgrund.
    2. Följ anvisningarna på skärmen.

Rotera ett foto

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony key menu.
    2. Tryck till på Rotera och välj ett alternativ. Fotot sparas med den nya riktningen.

Radera ett foto eller videoklipp

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony menu delete.
    2. Tryck till på Radera.

Arbeta med satser med foton eller videor i Album

1. När du visar miniatyrer av foton och videor i Album rör du vid och håller kvar ett objekt tills det blir markerat.
    2. Tryck på andra objekt som du vill arbeta med så att de blir markerade. Om du vill markera alla objekt trycker du på Icn sony key menu och sedan på Markera allt.
    3. Använd verktygen i verktygsfältet när du arbetar med de markerade objekten.