Skärmlås

Det finns flera sätt att låsa skärmen. Säkerhetsnivån för alla låstyper anges nedan i ordning från svagaste till starkaste:
  • Dra – inget skydd, men du kommer snabbt åt startskärmen
  • Mönster – rita ett enkelt mönster med fingret för att låsa upp enheten
  • PIN-kod – ange en numerisk PIN-kod med minst fyra siffror för att låsa upp enheten
  • Lösenord – ange ett alfanumeriskt lösenord för att låsa upp enheten

Note

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg mönstret, PIN-koden eller lösenordet för skärmupplåsningen. Om du glömmer den informationen är det inte säkert att det går att återställa viktiga data som kontakter och meddelanden.

Skapa ett skärmlåsmönster

1. På startskärmen trycker du på Icn sony home apptray normal .
  2. Hitta och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås > Grafiskt lösenord.
  3. Följ instruktionerna på enheten.

Note

Om du misslyckas med låsmönstret fem gånger när du försöker låsa upp enheten måste du vänta i 30 sekunder innan du kan försöka igen.

Ändra skärmlåstyp

1. På startskärmen trycker du på Icn sony home apptray normal .
  2. Hitta och tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet.

Ändra skärmlåsmönstret

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal .
  2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås.
  3. Rita ditt skärmupplåsningsmönster.
  4. Tryck till på Grafiskt lösenord och följ instruktionerna på enheten.

Skapa en PIN-kod till skärmlåset

1. Utgå från din Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta upp och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås > PIN.
  3. Ange en numerisk PIN-kod och tryck sedan på Fortsätt.
  4. Bekräfta PIN-koden genom att ange den igen och tryck sedan på OK.
  5. Följ instruktionerna på enheten.

Skapa ett lösenord för skärmlåset

1. Utgå från din Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta upp och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås > Lösenord.
  3. Ange ett lösenord och tryck sedan på Fortsätt.
  4. Bekräfta lösenordet genom att skriva det igen och tryck sedan på OK.
  5. Följ instruktionerna på enheten.

Aktivera funktionen för upplåsning genom svepning

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås.
  3. Rita skärmupplåsningsmönstret eller ange din PIN eller ditt lösenord om någon av dessa typer av skärmlås är aktiverad.
  4. Tryck på Svep och sedan på Ja, ta bort om så begärs.

Konfigurera ett glömt skärmlås

Om du har glömt PIN-koden till skärmlåset, lösenordet eller mönstret kan du kanske återställa det med hjälp av tjänsten Skyddad av my Xperia. Inget innehåll på enheten försvinner efter att du har utfört en skärmlåsåterställning med tjänsten Skyddad av my Xperia.

Om du vill aktivera tjänsten Skyddad av my Xperia går du till Hitta en förlorad enhet .

Återställa skärmlåset med tjänsten Skyddad av my Xperia

1. Se till att du vet ditt Google™-användarnamn och -lösenord och att du har aktiverat Skyddad av my Xperia på enheten.
  2. Gå till myxperia.sonymobile.com med en enhet som är ansluten till internet.
  3. Logga in med samma Google™-konto som du har konfigurerat på din enhet.
  4. Klicka på bilden av din enhet under Dina enheter.
  5. Välj Lås eller Ändra PIN2-kod för att ersätta det nuvarande skärmlåset med en ny PIN-kod.
  6. Följ anvisningarna på skärmen för tjänsten Skyddad av my Xperia.

Note

Beroende på dina säkerhetsinställningar kan enheten låsas efter en skärmlåsåterställning. Du måste då ange ditt Google™-användarnamn och -lösenord för att kunna använda enheten.