Genvägar och mappar

Använd genvägar och mappar för att hantera program och hålla ordning på startskärmen.

Genvägar och mappar på en Sony-smartphone

1 Öppna ett program med hjälp av en genväg
2 Öppna en mapp som innehåller program

Lägga till en programgenväg på startskärmen

1. Rör vid och håll kvar fingret på ett tomt område på din Startskärm.
  2. Tryck på Widgets > Genvägar i anpassningsmenyn.
  3. Bläddra igenom listan med program och välj ett program. Det valda programmet läggs till på Startskärm.

Tip

I steg 3 kan du som alternativ trycka på Widgets > Genvägar och sedan välja ett program från listan som visas. Om du lägger till genvägar med den här metoden kan du för vissa av de tillgängliga programmen lägga till vissa funktioner i genvägen.

Flytta ett objekt på startskärmen

• Rör vid och håll kvar objektet tills det blir markerat. Dra sedan objektet till den nya platsen.

Ta bort ett objekt från startskärmen

• Rör vid och håll kvar fingret på ett objekt tills det markeras och dra det sedan till Ta bort från startskärmen längst upp på skärmen.

Skapa en mapp på startskärmen

• Rör vid och håll kvar en programikon eller genväg tills den blir markerad. Dra och släpp den sedan ovanpå en annan programikon eller genväg.

Lägga till objekt i en mapp på startskärmen

• Rör vid och håll kvar ett objekt tills det blir markerat. Dra sedan objektet till mappen.

Ändra namn på en mapp på startskärmen

1. Tryck till på mappen för att öppna den.
  2. Tryck till på mappens namnlist för att visa fältet Mappnamn.
  3. Ange det nya mappnamnet och tryck till på Klar.