Dela innehåll med DLNA Certified™-enheter

Du kan visa eller spela upp medieinnehåll som har sparats på din enhet på andra enheter, t.ex. en TV eller dator. Dessa enheter måste finnas i samma trådlösa nätverk och kan vara TV-apparater eller högtalare från Sony eller produkter som är DLNA Certified™ av Digital Living Network Alliance. Du kan också visa eller spela upp innehåll från andra DLNA Certified™-enheter på din enhet.

När du har konfigurerat delning av media mellan enheter kan du till exempel lyssna på musikfiler som är lagrade på din hemdator från din enhet eller visa foton som har tagits med din enhetskamera på en storbilds-TV.

Spela upp filer från DLNA Certified™-enheter på enheten

När du spelar upp filer från en annan DLNA Certified™-enhet på enheten fungerar denna andra enhet som en server. Den delar med andra ord innehåll över ett nät. Serverenheten måste ha sin innehållsdelningsfunktion aktiverad och ge tillgångsbehörighet till enheten. Den måste också vara ansluten till samma ‎Wi-Fi‎-nät som enheten.

Spela upp ett delat musikspår på enheten

1. Se till att enheterna som du vill dela filer med är anslutna till samma ‎Wi-Fi‎-nät som din enhet.
    2. Utgå från Startskärm, tryck till på Icn sony and app tray tablet och leta sedan reda på och tryck till på Icn sony app music player.
    3. Dra den vänstra kanten av startskärmen för musik till höger och tryck till på Hemnätverk.
    4. Välj en enhet från listan med anslutna enheter.
    5. Bläddra i mapparna på den anslutna enheten och välj den låt du vill spela upp. När låten valts spelas den upp automatiskt.

Spela upp en delad video på enheten

1. Se till att enheterna som du vill dela filer med är anslutna till samma ‎Wi-Fi‎-nät som din enhet.
    2. Tryck på Icn sony and app tray tablet från Startskärm och leta upp och tryck på Video.
    3. Dra den vänstra kanten av startskärmen för video till höger och tryck på Hemnätverk.
    4. Välj en enhet från listan med anslutna enheter.
    5. Bläddra i mapparna på den anslutna enheten och välj den video du vill spela upp.

Visa ett delat foto på enheten

1. Se till att enheterna som du vill dela filer med är anslutna till samma ‎Wi-Fi‎-nät som din enhet.
    2. Utgå från Startskärm, tryck till på Icn sony and app tray tablet och leta sedan reda på och tryck till på Album.
    3. Dra den vänstra kanten av startskärmen för Album åt höger och tryck till på Hemnätverk.
    4. Välj en enhet från listan med anslutna enheter.
    5. Bläddra i mapparna på den anslutna enheten och välj ett foto för att visa det.

Spela upp filer från din enhet på DLNA Certified™-enheter

Innan du kan visa eller spela upp mediafiler från din enhet på andra DLNA Certified™-enheter måste du upprätta fildelning på enheten. Enheterna du delar innehåll med kallas för klientenheter. En TV, dator eller datorplatta kan till exempel fungera som klientenhet. Din enhet fungerar som en medieserver när den gör innehåll tillgängligt för klientenheter. När du upprättar fildelning på din enhet måste du även tilldela klientenheter åtkomstbehörighet. När du har gjort det visas sådana enheter som registrerade enheter. Enheter som väntar på åtkomstbehörighet anges som väntande enheter.

Upprätta fildelning med andra DLNA Certified™-enheter

1. Anslut enheten till ett ‎Wi-Fi‎-nätverk.
    2. Tryck på Icn sony and app tray tablet från Startskärm och hitta och tryck på Icn sony app music player.
    3. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Medieserver.
    4. Slå på funktionen Dela media genom att dra reglaget. Icn sony media server stat visas i statusfältet. Enheten kan nu fungera som medieserver.
    5. Anslut datorn eller andra enheter till samma ‎Wi-Fi‎-nät som enheten.
    6. En avisering visas i enhetens statusfält. Öppna aviseringen och ställ in åtkomstbehörigheterna för varje enhet.

Note

Anvisningarna för konfigureringen av fildelning med DLNA™ varierar beroende på klientenheten. Mer information finns i användarhandboken för klientenheten. Om enheten in kan ansluta till en klient på nätet kontrollerar du att ditt ‎Wi-Fi‎-nät fungerar.

Tip

Du kan också öppna Medieserver-menyn från vissa program, t.ex. Music, Album eller Video, genom att dra den vänstra kanten av programmets startskärm åt höger och sedan trycka till på Inställningar > Medieserver.

Sluta dela filer med andra DLNA Certified™-enheter

1. Utgå från Startskärm och tryck till på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Enhetsanslutning > Medieserver.
    3. Dra skjutreglaget bredvid Dela media åt vänster.

Ange åtkomstbehörigheter för en väntande enhet

1. Utgå från Startskärm och tryck till på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Enhetsanslutning > Medieserver.
    3. Välj en enhet från Väntande enheter-listan.
    4. Välj åtkomstbehörighetsnivå.

Ändra namnet på en registrerad enhet

1. Utgå från Startskärm och tryck till på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Enhetsanslutning > Medieserver.
    3. Välj en enhet i listan med Registrerade enheter, välj sedan Ändra namn.
    4. Skriv in ett nytt namn för enheten.

Ändra åtkomstnivå för en registrerad enhet

1. Utgå från Startskärm och tryck till på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Enhetsanslutning > Medieserver.
    3. Välj en enhet från Registrerade enheter-listan.
    4. Tryck till på Ändra åtkomstnivå och välj ett alternativ.

Få hjälp med att dela innehåll med andra DLNA Certified™-enheter

1. Gå till Startskärm och tryck till på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta redan och tryck till på Inställningar >Enhetsanslutning > Medieserver.
    3. Tryck till på Icn sony key menu och sedan på Hjälp.

Spela upp filer på en DMR-enhet (Digital Media Renderer)

Med DLNA™-teknologi kan du använda push-tekniken för att flytta medieinnehåll som sparats på enheten till en annan enhet som är ansluten till samma ‎Wi-Fi‎-nät. Den andra enheten måste kunna fungera som en DMR-enhet (Digital Media Renderer) och rendera, eller spela upp, innehåll som mottagits från enheten. En tv med DLNA-funktioner eller en dator som kör Windows® 7 eller högre är exempel på DMR-enheter.

Note

Inställningarna för aktivering av Digital Media Renderer kan variera beroende på vilken enhet som används. Se användarhandboken för DMR-enheten om du vill ha mer information.

Note

Innehåll som skyddas av DRM (Digital Rights Management) kan inte spelas upp på en DMR-enhet med DLNA™-teknologi.

Visa foton eller videor från enheten på en DMR-enhet

1. Se till att du har konfigurerat DMR-enheten korrekt och att den är ansluten till samma ‎Wi-Fi‎-nätverk som enheten.
    2. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony and app tray tablet.
    3. Leta upp och tryck på Album.
    4. Bläddra till och öppna fotona eller videoklippen som du vill visa.
    5. Tryck till på skärmen för att visa verktygsfältet, tryck sedan till på Icn sony actionmenu playon installed och välj en DMR-enhet att dela ditt innehåll med. Det valda innehållet spelas upp i kronologisk ordning på den valda enheten.
    6. Koppla från DMR-enheten genom att trycka till på Icn sony actionmenu playon connected och välja Koppla från. Filen spelas inte längre upp på DMR-enheten men fortsätter spelas upp på enheten.

Tip

Du kan även dela en video från programmet Video på enheten genom att trycka på videon och sedan trycka på Icn sony actionmenu playon installed.

Spela upp en låt från din enhet på en DMR-enhet

1. Se till att du har konfigurerat DMR-enheten korrekt och att den är ansluten till samma ‎Wi-Fi‎-nätverk som enheten.
    2. Utgå från din Startskärm, tryck till på Icn sony and app tray tablet och leta reda på och tryck till på Icn sony app music player.
    3. Välj en musikkategori och bläddra fram till låten du vill dela och tryck till.
    4. Tryck till på Icn sony actionmenu playon installed och välj en DMR-enhet att dela ditt innehåll med. Låten spelas automatiskt på den enhet du har valt.
    5. Koppla från DMR-enheten genom att trycka till på Icn sony actionmenu playon connected och välja enheten. Låten spelas inte längre upp på DMR-enheten men fortsätter spelas upp på enheten.