Överföra kontakter

Det finns flera sätt att överföra kontakter till din nya enhet. Du kan synka kontakter från ett onlinekonto eller importera kontakter direkt från en annan enhet.

Överföra kontakter med en dator

Xperia™ Transfer är ett program som hjälper dig samla in kontakter från din gamla enhet och föra över dem till din nya enhet. Xperia™ Transfer, som du får tillgång till från programmet Xperia™ Companion, stöder mobila enheter som kör iOS/iCloud och Android™. Om du byter från en iOS-enhet föreslår appmatchningsfunktionen Android-appar som motsvarar dina iOS-appar.

För att kunna använda Xperia™ Transfer behöver du:
    • En Internetansluten dator.
    • Din nya Android™-enhet.
    • En USB-kabel för din nya Android™-enhet.
    • Din gamla enhet.
    • En USB-kabel för din gamla enhet.

Tip

Du kanske inte behöver din gamla enhet. För iOS-enheter kan du ansluta direkt till iCloud eller använda en lokal säkerhetskopia. För Sony-enheter du äger sedan tidigare kan du använda lokala säkerhetskopior.

Överföra kontakter till din nya enhet

1. Sök efter och hämta Xperia™ Companion för Windows eller Xperia™ Companion för Mac om programvaran inte redan är installerad.
    2. Anslut enheten till datorn med hjälp av en USB-kabel.
    3. Efter slutförd installation öppnar du programmet Xperia™ Companion om det inte automatiskt startas. Klicka sedan på Xperia™ Transfer och följ relevanta anvisningar för att föra över dina kontakter.

Överföra kontakter med ett onlinekonto

Om du synkar kontakterna på din gamla enhet eller din dator med ett onlinekonto, till exempel Google Sync™, Facebook™ eller Microsoft® Exchange ActiveSync®, kan du överföra kontakterna till den nya enheten med det kontot.

Synkronisera kontakter till din nya enhet med ett synkroniseringskonto

1. Gå till Startskärm, tryck till på Icn sony and app tray tablet och tryck till på Icn sony app phonebook .
    2. Tryck till på Icn sony key menu och sedan på Inställningar > Konton och synkronisering.
    3. Välj det konto som du vill synkronisera dina kontakter med och tryck sedan till på Icn sony key menu > Synkronisera nu.

Note

Du måste vara inloggad på det aktuella synkroniseringskontot för att kunna synka dina kontakter med det.

Andra metoder att överföra kontakter

Det finns flera andra sätt att överföra kontakter från din gamla enhet till din nya enhet. Du kan till exempel kopiera kontakter till ett minneskort, eller använda Bluetooth®-teknik. Mer specifik information om att överföra kontakter från din gamla enhet hittar du i motsvarande användarhandbok.

Importera kontakter från ett minneskort

1. Tryck till på Icn sony and app tray tablet och sedan på Icn sony app phonebook på Startskärm.
    2. Tryck på Icn sony key menu och tryck sedan till på Importera kontakter > SD-kort.
    3. Välj var du vill lagra kontakterna.
    4. Välj de filer du vill importera och tryck till på OK.

Importera kontakter med hjälp av Bluetooth®-teknik

1. Kontrollera att Bluetooth®-funktionen är aktiverad och att enheten är inställd så att den är synlig.
    2. När du meddelas om en inkommande fil till enheten drar du statusfältet nedåt och trycker till på aviseringen för att acceptera filöverföringen.
    3. Tryck till på Godkänn för att starta filöverföringen.
    4. Dra statusfältet nedåt. Tryck på aviseringen när överföringen har slutförts.
    5. Tryck till på den mottagna filen och välj var du vill lagra kontakterna.