Skärminställningar

Anpassa skärmens ljusstyrka

1. Utgå från din Startskärm och tryck på Icn sony and app tray tablet .
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Display > Ljusstyrka.
    3. Dra reglaget för att justera ljusstyrkan.

Tip

Du kan förbättra batteriets prestanda genom att sänka ljusstyrkan.

Aktivera haptisk återkoppling

1. Tryck på Icn sony and app tray tablet på startskärmen.
    2. Hitta och tryck på Inställningar > Ljud och avisering > Andra ljud.
    3. Dra skjutreglaget bredvid Vibrera vid beröring till På-läget. Skärmen vibrerar nu när du trycker till på valknappar.

Anpassa efter hur lång tid skärmen ska stängas av

1. Tryck till på Startskärm på Icn sony and app tray tablet.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Display > Viloläge.
    3. Välj ett alternativ.

Tip

Om du vill stänga av skärmen snabbt trycker du kort på strömbrytaren Icn sony key and power k90.

Smart styrning av bakgrundsbelysning

Den smarta styrningen av bakgrundsbelysning håller skärmen aktiv så länge du håller enheten i din hand. När du lägger ned enheten släcks skärmen enligt vilolägesinställningen.

Aktivera smart styrning av bakgrundsbelysning

1. Utgå från startskärmen och tryck till på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Display > Smart bakgrundsbelysning.
    3. Dra skjutreglaget åt höger.

Skärmfästning

Använd skärmfästning om du vill ställa in enheten så att skärmen för en specifik app visas. Om du till exempel spelar ett spel och du oavsiktligt trycker på navigeringsknappen för startskärmen så förhindrar skärmfästningsfunktionen att skärmen för den aktiva spelappen minimeras. Du kan också använda den här funktionen om du lånar ut din enhet till någon annan om du vill göra det svårare för dem att komma åt mer än en app. Du kan till exempel låna ut din enhet till någon som behöver ta en bild och fästa skärmen till kameraappen så att det blir svårare att använda andra appar som E-post.

Note

Skärmfästning är inte en säkerhetsfunktion och förhindrar inte helt att andra kan ta bort en skärmfästning och komma åt din enhet. För att skydda dina data rekommenderar vi att du ställer in enheten att begära en PIN-kod, ett lösenord eller ett mönster som krävs för att låsa upp skärmen och inaktivera skärmfästningen.

Aktivera skärmfästning

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Säkerhet > Fästa skärm.
    3. Dra skjutreglaget åt höger.
    4. Om du inte har ställt in ett skärmlås med grafiskt lösenord, PIN-kod eller lösenord på enheten, drar du skjutreglaget bredvid Lås enheten när skärmen lossas åt höger och väljer sedan ett alternativ. Om du redan har ställt in ett skärmlås drar du skjutreglaget för att aktivera säkerhetsalternativet i fråga efter att du har aktiverat skärmfästning.

Tip

Ett grafiskt lösenord, PIN-kod eller lösenord är inte obligatoriskt för att skärmfästning ska fungera.

Fästa en skärm

1. Kontrollera att skärmfästning är aktiverat på enheten.
    2. Öppna en app och gå till den skärm som du vill fästa.
    3. Tryck på Icn sony key open recent apps.
    4. Svep uppåt om du vill visa skärmfästningsikonen Icn sony screen pinning.
    5. Tryck på Icn sony screen pinning.
    6. Tryck på Ok i popup-fönstret som visas.

Ta bort en skärmfästning

1. Rör vid och håll kvar fingret på Icn sony key open recent apps och Icn sony key and back samtidigt på skärmen som är fäst.
    2. Släpp båda knapparna.

Tip

Om du valde ett säkerhetsalternativ när du aktiverade skärmfästningsfunktionen måste du ange din PIN-kod, lösenord eller grafiska lösenord för att låsa upp enheten innan du kan ta bort skärmfästningen.