Allmänna kamerainställningar

Översikt över inställningar för kameraläge

Icn sony camera superior auto Bättre autojustering
    Optimera dina inställningar efter valfritt motiv.
    Icn sony camera mode manual Manuellt
    Justera kamerainställningarna manuellt.
    Icn sony camera defocus Oskarp bakgrund
    Gör bakgrunden på fotona suddig för att få motivet att se skarpare ut i jämförelse.
    Icn sony camera ar effect AR-effekt
    Ta foton eller video med virtuella motiv och figurer.
    Icn sony camera picture effectKreativ effekt
    Tillämpa effekter på foton eller video.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Hitta det bästa fotot i en sekvenstagning med bilder.
    Icn sony sweep panorama Svepande panorering
    Ta vidvinkelfoton och panoramiska foton.
    Icn sony cam faceinAnsikte i bild
    Ta foton med den främre och bakre kameran samtidigt.
    Icn sony cam multicamMultikamera
    Spela in samma motiv från flera vinklar på en enda skärm.
    Icn sony cam soundphotoSound Photo
    Ta foton med bakgrundsljud.
    Icn sony cam ar funAR-effekter
    Lek med virtuella objekt i kamerans sökare och berika dina foton och videor.

Växla mellan inspelningslägen

1. Aktivera kameran.
    2. Dra på skärmen till önskat foto-/inspelningsläge.

Bättre autojustering

I läget Bättre autojustering identifieras förhållandena du arbetar i och inställningarna justeras automatiskt så att du får bästa möjliga foto.

Manuellt läge

Använd manuellt läge när du vill justera kamerainställningar manuellt när du tar foton eller filmar video.

AR-effekt

Du kan tillämpa AR (förstärkt verklighet) på dina foton eller videoklipp för att göra dem lite roligare. När du använder kameran kan du med denna inställning integrera 3D-motiv i dina foton eller videoklipp. Välj motivet du vill använda och justera positionen i sökaren.

Kreativ effekt

Du kan använda olika effekter på foton och videor. Du kan till exempel lägga till en nostalgisk effekt om du vill att ett foto ska se äldre ut, eller en teckningseffekt för en roligare bild.

Sweep Panorama

Du kan ta vidvinkelfoton och panoramiska foton från horisontal eller vertikal riktning med en enkel tryck-och svep-rörelse.

Ta ett panoramafoto

1. Aktivera kameran.
    2. Dra på skärmen för att gå till Icn sony camera apps menu och välj sedan Icn sony sweep panorama.
    3. Välj fotorikting genom att trycka till på Icn sony camera pano direction.
    4. Tryck till på skärmen och flytta kameran sakta och stadigt i rörelseriktningen som indikeras på skärmen.

Timeshift burst

Kameran tar en sekvens på 61 foton under två sekunder – en sekund innan och efter att du trycker på kameraknappen på skärmen. Så att du kan gå tillbaka och hitta den perfekta bilden.

Använda Timeshift burst

1. Aktivera kameran.
    2. Dra på skärmen för att gå till Icn sony camera apps menu och välj sedan Icn sony camera time shift.
    3. Ta foton. De foton som har tagits visas i miniatyrvyn.
    4. Bläddra bland miniatyrerna och välj det foto du vill spara. Tryck sedan på Icn sony camera timeshift save.

Läget för oskarp bakgrund

Använd kameraeffekten för oskarp bakgrund för att få motiven att se skarpare och mer levande ut i jämförelse med bakgrunden. I läget för oskarp bakgrund tar kameran två bilder, identifierar bakgrunden och gör den sedan oskarp samtidigt som motivet är skarpt och i fokus. Det är precis som att ta bilder med en digital SLR-kamera. Du kan välja mellan tre olika varianter av oskärpa och justera nivån för oskärpa i förhandsgranskningen.

Ansikte i bild

Du kan använda läget för ansikte i bild om du vill aktivera den främre kameran och huvudkameran samtidigt så att du kan ta ett foto av dig själv med motivet.

Läget Multikamera

Med läget Multikamera kan kan du ta ett foto som kombinerar bilder från två olika vinklar och enheter. Du ser två bilder i kamerans sökare på enheten – en från din egen kamera och en från en ansluten Xperia™-enhet eller en Sony-kamera som stöder NFC och Wi-Fi Direct™-teknik. Du kan sedan redigera det du ser i sökaren innan du tar ett foto.

Så om du t.ex. befinner dig på en konsert och vill ta ett foto som kombinerar en vy av bandet från en vinkel och publiken från en annan så kan du använda läget Multikamera för bästa effekt.

Du kan konfigurera läget Multikamera med hjälp av NFC och starta parkopplingen av de två enheterna med hjälp av Wi-Fi Direct™-teknik.

Använda multikameraläge

1. Slå på NFC-funktionen på båda enheterna som du vill ansluta.
    2. Aktivera kameran på din enhet.
    3. Dra på skärmen för att gå till Icn sony camera apps menu och välj sedan Icn sony cam multicam.
    4. Tryck till på Icn sony menu add på skärmarna på båda enheterna.
    5. Rör NFC-avkänningsområdena på vardera enhet mot varandra. Båda enheterna ska nu anslutas via Wi-Fi Direct™-teknik.
    6. När enheterna är anslutna visas två bilder i sökaren på enheten – en från sökaren på kameran och en annan från sökaren på den anslutna enheten.
    7. Tryck till på Icn sony camera multicam edit för att redigera bilderna i sökaren.
    8. Redigera bilderna efter önskemål. Du kan trycka till på och hålla en bild och dra den till andra sidan av sökaren för att ändra ordningen.
    9. När du är klar med redgeringen och är redo att ta den slutliga kombinerade bilden, trycker du till på Klar > Icn sony camera onscreen button.

Hämta kameraappar

Du kan hämta gratis- eller betalkameraappar från Google Play™ eller andra källor. Innan du börjar hämta något ska du se till att du har en fungerande internetanslutning, helst via ‎Wi-Fi‎ för att begränsa datatrafiksavgifter.

Hämta kameraprogram

1. Öppna kameraprogrammet.
    2. Dra på skärmen för att gå till Icn sony camera apps menu och tryck till på Icn sony interruption time add.
    3. Markera programmet som du vill hämta och följ anvisningarna för att slutföra installationen.

Snabbstart

Använd snabbstartsinställningarna och starta kameran när skärmen är låst.

Starta endast
    När du dragit Icn sony camera cap mode normal inåt startas huvudkameran från energisparläge.
    Starta och ta bild
    När du dragit Icn sony camera cap mode normal inåt startas stillbildskameran från energisparläge och ett foto tas.
    Starta och spela in video
    När du dragit Icn sony camera cap mode normal inåt startas videokameran från energisparläge och inspelningen startar.
    Av

Spara plats

Lägg till information om geografisk plats (geotagg) i dina foton när du tar dem.

Pekläge

Identifiera ett fokusområde och rör sedan kameraskärmen med fingret. Fotot tas så fort du släpper med fingret.

Ljud

Välj att slå på eller stänga av slutarljudet.

Datalagring

Du kan välja att spara dina data antingen på ett flyttbart SD-kort eller på enhetens internminne.

Internminne
    Foton och videoklipp sparas på minnet i enheten.
    SD-kort
    Foton och videoklipp sparas på SD-kortet.

Touch Block

Du kan inaktivera pekskärmen för att undvika att du trycker på den av misstag när du använder kameran.

Vitbalans

Med den här inställningen, som bara är tillgänglig i kameraläget Manuellt, justerar du färgbalansen efter ljusförhållandena. Du kan även justera exponeringen manuellt i intervallet -2,0 EV till +2,0 EV. Du kan exempelvis öka ljusstyrkan eller minska den totala exponeringen genom att trycka på plus- eller minustecknen när inställningsikonen för vitbalans Icn sony cam white balance main visas.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerar färgbalansen automatiskt efter ljusförhållandena.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Glödlampa
    Justerar färgbalansen för varma ljusförhållanden, till exempel under glödlampor.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Lysrör
    Justerar färgbalansen för lysrörsbelysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagsljus
    Justerar färgbalansen för soliga miljöer utomhus.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Molnigt
    Justerar färgbalansen för molniga förhållanden.