Använda platstjänster

Platstjänster tillåter program såsom Kartor och kameran att utnyttja information från Wi-Fi-nät och GPS-system för att avgöra din ungefärliga plats. Om du inte är inom synhåll för GPS-satelliterna kan enheten avgöra din position med användning av Wi-Fi-funktionen.

Du måste aktivera platstjänster för att kunna använda enheten till att ta reda på var du befinner dig.

Aktivera eller inaktivera platstjänster

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony and app tray tablet.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Plats och tryck sedan på på/av-växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera platstjänster.
    3. Om du valde att aktivera platstjänster i steg 2 trycker du på Jag godkänner för att bekräfta.

Förbättra GPS-precision

När du använder GPS-funktionen på enheten för första gången kan det ta några minuter innan din position beräknats. Bistå sökningen genom att se till att du kan se himlen. Stå stilla och täck inte över GPS-antennen (det markerade området på bilden). GPS-signaler kan passera genom moln och plast, men inte genom flertalet fasta föremål, t.ex. byggnader och berg. Om platsen inte har hittats inom några minuter kan du prova att förflytta dig till en annan plats.

GPS-plats på Sony Xperia™ Z2 Tablet