Internetdelning med Xperia Link™

Om du har en Xperia™-enhet kan du dela din Internetanslutning med en annan Xperia™-enhet. På det sättet kan enheten anslutas till Internet utan att använda plattans egna SIM-kort och dataanslutning. Det är praktiskt när du är ute och saknar mobilnäts- eller ‎Wi-Fi‎ -anslutning i surfplattan. Innan du använder internetdelning med Xperia Link™, ska du se till att Xperia Link™-programmet är installerat och konfigurerat på båda enheterna. Dessutom måste din Xperia™-enhet ha en kamera med autofokus.

Note

Xperia Link™-programmet fungerar bara med Xperia™-enheter som kör programvaruversionen Android™ 4.0 eller senare. Om Xperia Link™-programmet inte är förinstallerat på din Xperia™-enhet kan du hämta det från Google Play™.

Ansluta en surfplatta till en Xperia™-enhet med NFC

1. Se till att funktionerna NFC och Android Beam är aktiverade i båda Xperia™-enheterna och att de har en aktiv Internetanslutning.
  2. Surfplattan: Välj Startskärm och tryck på Icn sony and app tray tablet > Xperia Link > Lägg till enhet. Följ sedan anvisningarna för att slutföra konfigureringen. När konfigureringen är klar visas en QR Code™ på skärmen. Du kan ignorera koden.
  3. Den andra enheten: Gå till Startskärm och tryck på Icn sony and app tray tablet > Xperia Link > Lägg till enhet.
  4. Håll enheterna med baksidorna mot varandra så att NFC-områdena för båda enheterna vidrör varandra.
  5. När Tryck på skärmen om du vill överföra visas trycker du på skärmen på någon av enheterna.
  6. Tryck på OK för att bekräfta anslutningen.