Virtuella privata nätverk (VPN)

Använd din enhet för att ansluta till virtuella privata nätverk (VPN) så att du kan få åtkomst till resurser i ett skyddat lokalt nätverk från ett offentligt nätverk. VPN-anslutningar används exempelvis ofta av företag och utbildningsinstitut för användare som behöver få åtkomst till intranät och andra interna tjänster när de befinner sig utanför det interna nätverket, till exempel när de är på resande fot.

VPN-anslutningar kan konfigureras på många sätt, beroende på nätverket. Vissa nätverk kräver att du överför och installerar ett säkerhetscertifikat på enheten. Kontakta företagets eller organisationens nätverksadministratör om du behöver detaljerad information om hur man konfigurerar en anslutning till ditt VPN-nätverk.

Lägga till ett virtuellt privat nätverk

1. Gå till Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Mer > VPN.
    3. Tryck till på Icn sony browser add.
    4. Välj vilken typ av VPN som ska läggas till.
    5. Ange dina VPN-inställningar.
    6. Tryck till på Spara.

Ansluta till ett virtuellt privat nätverk

1. Tryck till på Startskärm på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Mer > VPN.
    3. Tryck till på det VPN som du vill ansluta till i listan med tillgängliga nätverk.
    4. Ange den information som krävs.
    5. Tryck till på Anslut.

Koppla ner sig från ett virtuellt privat nätverk

1. Dra statusfältet nedåt.
    2. Knacka på meddelandet för VPN-anslutningen för att stänga av den.