account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Hjälp oss att förbättra webbplatsen
    Svara på några korta frågor för att utvärdera ditt besök.

    Se till att enheten är skyddad

    Du kan förhindra att andra personer använder din enhet utan din tillåtelse. Om till exempel enheten är förlorad, stulen eller rensad kan endast en person med ditt Google™-konto eller skärmlåsinformation använda enheten. För att skydda din enhet är det viktigt att du ställer in ett säkert skärmlås och lägger till ditt Google™-konto till enheten. Det är viktigt att du kommer ihåg informationen för ditt skärmlås och kontouppgifterna för ditt Google™-konto. För att säkerställa att enheten är skyddad kan du:

    • Ställa in ett säkert skärmlås på enheten, det vill säga ett skärmlås med PIN-kod, lösenord, mönster som förhindrar någon från att återställa enheten. Mer information finns i Skärmlås.
    • Lägga till ett Google™-konto för att förhindra någon från att använda enheten om den blir stulen och/eller rensad. Mer information finns i Varför behöver jag ett Google™-konto?.
    • Aktivera antingen "Skydd med my Xperia" eller webbtjänsten Android™ Enhetsadministratör. Med en av dessa tjänster kan du leta upp, låsa eller rensa en enhet på distans. Mer information finns i Hitta en förlorad enhet .

    Verifiera ägare för enheten

    När enheten är skyddad behöver du antingen låsa upp skärmen med PIN-kod, lösenord, mönster, eller ange uppgifterna för ditt Google™-konto, beroende på vilken skyddsfunktion du använder. Nedan finns exempel på skyddsfunktioner och några av de autentiseringsuppgifter som krävs:

    • Skydd för fabriksåterställning: Du måste låsa upp skärmen innan du kan göra en fabriksåterställning.
    • Skyddad av my Xperia: Om du fjärråterställer enheten med denna tjänst måste du ange användarnamnet och lösenordet för Google™-kontot som är kopplat till tjänsten. Enheten måste vara ansluten till internet innan konfigurationen kan slutföras. I annat fall kan du inte använda enheten efter återställningen.
    • Android™ Enhetsadministratör: Om du fjärråterställer enheten med denna tjänst måste du ange användarnamnet och lösenordet för Google™-kontot. Enheten måste vara ansluten till internet innan konfigurationen kan slutföras. I annat fall kan du inte använda enheten efter återställningen.
    • Reparera programvara: Använd sedan programmet Xperia™ Companion och utför en programvarureparation.

    Note

    För Android™ Enhetsadministratör måste du ange uppgifter till ett Google™-konto. Det kan vara vilket Google™-konto som helst som du har konfigurerat på enheten som ägare. Om du inte kan ge relevant kontoinformation under konfigureringsprocessen kan du inte använda enheten alls.

    Var den här informationen användbar?
    Ja Nej
    Dina synpunkter uppskattas verkligen!
    Varför var den här informationen inte användbar?
    Skicka in
    Tack, vi uppskattar dina synpunkter!
    Close Stäng
    Hitta din produkt
    Find
    Öppna Inställningar > Om telefonen/surfplattan > Modellnummer i din Xperia™-enhet.
    Find
    Öppna Inställningar > Om telefonen/surfplattan > Modellnummer i din Xperia™-enhet.