Underhåll med en dator

Xperia™ Companion

Xperia™ Companion är en programvarutjänst med verktyg och program som du kan använda när du ansluter enheten till en dator. Med Xperia™ Companion kan du göra följande:

• Uppdatera eller reparera enhetens programvara.
  • Överföra innehåll från en gammal enhet med Xperia™ Transfer.
  • Säkerhetskopiera och återställa innehåll på datorn.
  • Synkronisera multimedieinnehåll, som foton, videoklipp, musik och spellistor, mellan enheten och datorn.
  • Bläddra bland filerna på enheten.

För att kunna använda Xperia™ Companion måste du ha en Internetansluten dator med något av följande operativsystem:

• Microsoft® Windows® 7 eller senare
  • Mac OS® X 10.11 eller senare

Läs mer och hämta Xperia™ Companion för Windows eller Xperia™ Companion för Mac.

Hantera filer med en dator

Använd en USB-kabelanslutning mellan en Windows®-dator och enheten om du vill överföra och hantera filer.

När de två enheterna är anslutna kan du välja mellan att ladda enheten, överföra filer, använda den som strömkälla eller använda den som MIDI-ingång. Datorn upptäcker enheten när du väljer anslutningsläget Överföring av filer (MTP). Standardanslutningsläget är inställt till Endast laddning.

Med Xperia™ Companion kan du komma åt enhetens filsystem. Om du inte har Xperia™ Companion installerat ombeds du att installera det när du ansluter enheten till datorn.

Note

Använd alltid en USB-kabel som är avsedd för just din Xperia™-modell och säkerställ att den är helt torr.

USB-anslutningslägen

Det finns två USB-anslutningslägen:

Läget Medieöverföring (MTP) Använd MTP för att hantera filer, uppdatera enhetens programvara och ansluta via ‎Wi-Fi‎. Det här USB-läget används med Microsoft® Windows®-datorer. MTP är aktiverat som standard.
Masslagringsläge (MSC) Använd MSC för att hantera filer på datorer med MAC OS® eller Linux där MTP inte kan användas.

Ändra USB-anslutningsläge

1. Anslut en USB-kontakt till enheten.
  2. Dra ned statusfältet och tryck sedan på Endast laddning.
  3. Tryck på antingen Överföring av filer (MTP) eller MIDI enligt önskemål.