Visa dina foton på en karta

Att lägga till platsinformation i foton kallas att geotagga. Du kan visa och tagga dina foton på en karta och visa vänner och familj var du befann dig när du tog ett visst foto. Mer information finns i Lägga till geografisk position i foton .

Tip

Om du har aktiverat platsidentifiering och geotaggning på kameran kan du tagga foton direkt och visa dem på en karta vid ett senare tillfälle.

Scr sony album map overview wvga withmenu
    1 Visa geotaggade foton i jordglobsvyn
    2 Sök efter en plats på kartan
    3 Visa menyalternativ
    4 Tryck till två gånger för att zooma in. Knip ihop fingrarna för att zooma ut. Dra för att visa olika delar av kartan
    5 En grupp foton och/eller videor som har geotaggats med samma plats
    6 Miniatyrer av den markerade gruppen foton och/eller videor. Tryck till på ett objekt för att visa det i helskärmsläge

Tip

Om flera foton har tagits på samma plats kommer endast ett av dem visas på kartan. Det totala antalet foton visas i övre högra hörnet, till exempel Icn sony album photo group. För att visa alla foton i gruppen trycker du till på omslagsfotot och sedan på en av miniatyrerna längst ner på skärmen.

Lägga till en geotagg i ett foto

1. Tryck på skärmen för att visa verktygsfälten medan du visar ett foto.
    2. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Lägg till geotagg för att öppna kartskärmen.
    3. Tryck på kartan för att ange platsen för fotot.
    4. Om du vill återställa platsen för fotot trycker du på den nya platsen på kartan.
    5. Tryck på OK när du är klar.

Visa geotaggade foton på en karta

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Album.
    3. Dra den vänstra kanten av startskärmen för album till höger och tryck till på Platser.
    4. Tryck till på fotot du vill visa på en karta.

Visa geotaggade foton på en jordglob

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Album.
    3. Dra den vänstra kanten av startskärmen för album till höger och tryck till på Platser > Icn sony earth.
    4. Tryck till på fotot du vill visa på en jordglob.

Ändra geotaggen för ett foto

1. Medan du tittar på ett foto på kartan i Album rör du vid och håller fingret på fotot tills ramen blir blå. Tryck sedan på önskad plats på kartan.
    2. Tryck till på OK.

Ändra kartvyn

• Medan kartan visas i Album trycker du till på Icn sony key menu och markerar sedan Klassisk vy eller Satellitvy.