Överföra kontakter

Det finns flera sätt att överföra kontakter till din nya enhet. Du kan synka kontakter från ett onlinekonto eller importera kontakter direkt från en annan enhet.

Överföra kontakter med en dator

Xperia™ Transfer är ett program som hjälper dig samla in kontakter från din gamla enhet och föra över dem till din nya enhet. Xperia™ Transfer, som du får tillgång till från datorprogrammet Xperia™ Companion, stöder mobila enheter som kör på iOS/iCloud och Android™. Om du byter från en iOS-enhet föreslår appmatchningsfunktionen Android-appar som motsvarar dina iOS-appar.

För att kunna använda Xperia™ Transfer behöver du:
    • En Internet-ansluten dator.
    • Din nya Android™-enhet.
    • USB-kabel för din nya Android™-enhet.
    • Din gamla enhet.
    • En USB-kabel för din gamla enhet.

Tip

Du kanske inte behöver din gamla enhet. För iOS-enheter kan du ansluta direkt till iCloud eller använda en lokal säkerhetskopia. För Sony-enheter du äger sedan tidigare kan du använda lokala säkerhetskopior.

Överföra kontakter till din nya enhet

1. Sök efter och hämta Xperia™ Companion (på en PC- eller Mac®-dator) om programvaran inte redan är installerad.
    2. Efter slutförd installation, öppna programvaran Xperia™ Companion, klicka sedan på Xperia™ Transfer och följ relevanta anvisningar för att överföra dina kontakter.

Överföra kontakter med ett onlinekonto

Om du synkar kontakterna på din gamla enhet eller din dator med ett onlinekonto, till exempel Google Sync™, Facebook™ eller Microsoft® Exchange ActiveSync®, kan du överföra kontakterna till den nya enheten med det kontot.

Synkronisera kontakter till din nya enhet med ett synkroniseringskonto

1. Gå till Startskärm, tryck till på Icn sony home apptray normal och tryck till på Icn sony app phonebook .
    2. Tryck till på Icn sony key menu och sedan på Inställningar > Konton och synkronisering.
    3. Välj det konto som du vill synkronisera dina kontakter med och tryck sedan till på Icn sony key menu > Synkronisera nu.

Note

Du måste vara inloggad på det aktuella synkroniseringskontot för att kunna synka dina kontakter med det.

Andra metoder att överföra kontakter

Det finns flera andra sätt att överföra kontakter från din gamla enhet till din nya enhet. Du kan till exempel kopiera kontakter till ett minneskort, använda Bluetooth®-teknik eller spara kontakter på ett SIM-kort. Mer specifik information om att överföra kontakter från din gamla enhet hittar du i motsvarande användarhandbok.

Importera kontakter från ett minneskort

1. Tryck till på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app phonebookStartskärm.
    2. Tryck på Icn sony key menu och tryck till på Importera kontakter > SD-kort.
    3. Välj den fil du vill importera och tryck till på OK.

Importera kontakter med hjälp av Bluetooth®-teknik

1. Kontrollera att Bluetooth®-funktionen är aktiverad och att enheten är inställd så att den är synlig.
    2. När du meddelas om en inkommande fil till enheten drar du statusfältet nedåt och trycker till på aviseringen för att acceptera filöverföringen.
    3. Tryck till på Godkänn för att starta filöverföringen.
    4. Dra statusfältet nedåt. Tryck till på aviseringen när överföringen har slutförts.
    5. Tryck till på den mottagna filen.

Importera kontakter från ett SIM-kort

Note

Du kan förlora information eller få flera kontaktposter om du överför kontakter med hjälp av ett SIM-kort.

1. Gå till Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app phonebook .
    2. Tryck till på Icn sony key menu och sedan på Importera kontakter > SIM-kort.
    3. Importera enstaka kontakt genom att hitta och trycka till på kontakten. För att importera alla kontakter trycker du till på Importera alla.