Läsa och skicka meddelanden

Meddelandeprogrammet visar dina meddelanden som konversationer, vilket innebär att alla meddelanden till och från en viss person grupperas tillsammans. Om du vill skicka MMS måste din enhet ha rätt inställningar för MMS. Se Inställningar för Internet och MMS .

Note

Antalet tecken du kan skicka i ett textmeddelande varierar beroende på operatören och språket du använder. Maximal storlek för ett MMS, vilket inkluderar storleken på eventuella tillagda mediafiler, är också operatörsberoende. Kontakta operatören om du behöver mer information.

Översikt över meddelanden på en Sony-smartphone
    1 Gå tillbaka till listan med konversationer
    2 Ring upp meddelandets avsändare
    3 Visa fler alternativ
    4 Skickade och mottagna meddelanden
    5 Skicka ett färdigt meddelande
    6 Textinmatningsfält
    7 Lägg till bifogade filer

Skapa och skicka ett meddelande

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Ikonen för appskärmen på en Sony-smartphone och leta sedan upp och tryck till på Icn sony app messaging.
    2. Tryck på Icn sony conv new message.
    3. Ange mottagarens namn eller telefonnummer, eller annan kontaktinformation som du har sparat om mottagaren, och välj sedan i listan som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    4. Om du vill skicka ett gruppmeddelande upprepar du proceduren som beskrivs ovan för att lägga till fler mottagare.
    5. Tryck till på Skriv meddelande och skriv in meddelandetexten.
    6. Om du vill lägga till en bifogad fil trycker du till på Icn sony menu attachment och väljer ett alternativ.
    7. Tryck till på Icn sony send message button för att skicka meddelandet.

Tip

Om du avslutar ett meddelande innan det skickas, sparas det som ett utkast. Konversationen märks med ordet Utkast:.

Läsa ett mottaget meddelande

1. Tryck till på Icn sony home apptray normal och hitta sedan och tryck till på Icn sony app messagingStartskärm.
    2. Tryck till på önskad konversation.
    3. Om meddelandet ännu inte har hämtats, tryck till och håll kvar på meddelandet och tryck sedan till på Hämta meddelande.

Tip

Alla mottagna meddelanden sparas som standard på minnet i enheten.

Svara på ett meddelande

1. Gå till Startskärm, tryck till på Icn sony home apptray normal och leta upp och tryck till på Icn sony app messaging.
    2. Tryck till på konversationen som innehåller meddelandet.
    3. Skriv in ditt svar och tryck till på Icn sony send message button.

Vidarebefordra ett meddelande

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Ikonen för programskärmen på en Sony-smartphone och leta sedan reda på och tryck till på Ikonen Meddelanden på en Sony-smartphone.
    2. Tryck till på konversationen som innehåller det meddelande du vill vidarebefordra.
    3. Rör vid och håll kvar fingret på det meddelande du vill vidarebefordra och tryck sedan till på Vidarebefordra meddelande.
    4. Ange mottagarens namn eller telefonnummer, eller annan kontaktinformation som du har sparat om mottagaren, och välj sedan i listan som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    5. Redigera meddelandet om det behövs och tryck till på Icn sony send message button.

Spara en fil som finns i ett meddelande som du har fått

1. Tryck till på Icn sony home apptray normal och hitta sedan och tryck till på Icn sony app messagingStartskärm.
    2. Tryck till på den konversation som du vill öppna.
    3. Om meddelandet ännu inte har hämtats, tryck till och håll kvar på meddelandet och tryck sedan till på Hämta meddelande.
    4. Rör vid och håll kvar på filen som du vill spara, välj sedan önskat alternativ.