NFC

Använd NFC (Near Field Communications) för att dela data med andra enheter, t.ex. video, foto, webbadress, musikfil eller kontakt. Du kan även använda NFC för att skanna taggar som ger dig mer information om en produkt eller tjänst såväl som taggar som aktiverar vissa funktioner på enheten.

NFC är en trådlös teknologi med en maximal räckvidd av en centimeter, så enheterna som ska dela data måste hållas nära varandra. Innan du kan använda NFC måste du först aktivera NFC-funktionen, och skärmen på enheten måste vara aktiv.

Note

NFC kanske inte finns i alla länder eller regioner.

Aktivera NFC-funktionen

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Mer.
    3. Tryck på av/på-växlingsknappen bredvid NFC.

Dela en kontakt med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Visa kontakter genom att gå till din Startskärm, trycka till på Icn sony home apptray normal och sedan trycka till på Icn sony app phonebook .
    3. Tryck till på den kontakt som du vill dela.
    4. Håll enheten och den mottagande enheten med baksidorna mot varandra så att enheternas NFC-avkänningsområden rör varandra. När enheterna är anslutna visas en miniatyr av kontakten.
    5. Tryck till på miniatyren för att börja överföringen.
    6. När överföringen är klar visas kontaktinformationen på skärmen på den mottagande enheten och sparas även i den mottagande enheten.

Dela en musikfil med en annan enhet genom att använda NFC

1. Se till att både din enhet och den mottagande enheten har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Öppna programmet Musik genom att trycka på Icn sony home apptray normal. Tryck sedan på Icn sony app music player.
    3. Välj en musikkategori och bläddra fram till spåret du vill dela.
    4. Tryck till på låten för att spela upp den. Därefter kan du trycka på Icn sony semc music pause normal för att pausa låten. Överföringen fungerar oavsett om låten spelas eller är pausad.
    5. Håll din enhet och den mottagande enheten med baksidorna mot varandra så att NFC-områdena för båda enheterna vidrör varandra. När enheterna är anslutna visas en miniatyr av låten.
    6. Tryck till på miniatyrbilden för att starta överföringen.
    7. När överföringen är klar spelas musikfilen upp på den mottagande enheten med en gång. Samtidigt sparas filen på den mottagande enheten.

Dela foto eller video med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Visa foton och videor på enheten genom att gå till din Startskärm, tryck till på Icn sony home apptray normal , hitta och trycka till på Album.
    3. Tryck till på det foto eller videoklipp som du vill dela.
    4. Håll enheten och den mottagande enheten med baksidorna mot varandra så att enheternas NFC-avkänningsområden rör varandra. När enheterna är anslutna visas en miniatyr av låten.
    5. Tryck till på miniatyren för att börja överföringen.
    6. När överföringen är klar visas fotot eller videon på skärmen på den mottagande enheten. Samtidigt sparas filen i den mottagande enheten.

Dela en webbadress med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal .
    3. Hitta och tryck till på Icn sony app chrome för att öppna webbläsaren.
    4. Läs in den webbsida som du vill dela.
    5. Håll din enhet och den mottagande enheten med baksidorna mot varandra så att NFC-områdena för båda enheterna vidrör varandra. När enheterna är anslutna visas en miniatyr.
    6. Tryck till på miniatyrbilden för att starta överföringen.
    7. När överföringen är klar visas webbsidan på skärmen på den mottagande enheten.

Skanna NFC-etiketter

Din enhet kan skanna diverse sorters NFC-etiketter. Den kan till exempel skanna inbyggda etiketter på en affisch, affischtavlor eller bredvid en produkt i en butik. Du kan ta emot ytterligare information, t.ex. en webbadress.

Skanna en NFC-tagg

1. Se till att din enhet har NFC-funktionen påslagen och att skärmen är aktiv.
    2. Håll enheten över taggen så att NFC-avkänningsområdet vidrör den. Din enhet skannar taggen och visar det insamlade innehållet. Tryck till på innehållet på taggen för att öppna den.

Ansluta till en NFC-kompatibel enhet

Du kan ansluta enheten till andra NFC-kompatibla enheter tillverkade av Sony, t.ex. högtalare eller hörlurar. Se användarhandboken för den kompatibla enheten när du ska upprätta den här sortens anslutning.

Note

Du kan behöva ha Wi-Fi® eller Bluetooth® aktiverat på båda enheter för att anslutningen ska fungera.