Hantera filer med en dator

Använd en USB-kabelanslutning mellan en Windows®-dator och enheten om du vill överföra och hantera filer. När de två enheterna är anslutna kan du dra och släppa innehållet mellan din enhet och datorn eller mellan enhetens interna lagring och SD-kortet med hjälp av datorns filhanteringsprogram.

Om du har en PC eller Apple® Mac®-dator kan du använda Xperia™ Companion för att få tillgång till filsystemet på enheten.

USB-anslutningslägen

Du kan använda något av två USB-anslutningslägen:

Läget Medieöverföring (MTP) Använd MTP för att hantera filer, uppdatera enhetsprogramvara och ansluta via WLAN. Det här USB-läget används med Microsoft® Windows®-datorer. MTP är aktiverat som standard.
Masslagringsläge (MSC) Använd MSC för att hantera filer på datorer med MAC OS® och Linux som inte stöder MTP.

Ändra USB-anslutningsläge

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta upp och tryck på Inställningar > Xperia™-anslutningar > USB-anslutning > Läget USB-anslutning.
  3. Tryck till på Läget Medieöverföring (MTP) eller Masslagringsläge (MSC).
  4. Tryck på OK.

Överföra filer med medieöverföringsläget via Wi-Fi®

Du kan överföra filer mellan din enhet och andra MTP-kompatibla enheter, t.ex. en dator, via en Wi-Fi®-anslutning. Innan du ansluter måste du först koppla ihop de två enheterna. Om du överför musik, video, bilder eller andra mediefiler mellan din enhet och en dator, är det bäst att använda Media Go™-programmet på datorn. Media Go™ konverterar mediefiler så att du kan använda dem på enheten.

Tip

För att kunna använda den här funktionen behöver du en Wi-Fi®-kompatibel enhet med stöd för medieöverföring, t.ex. en dator med Microsoft® Windows Vista® eller Windows® 7.

Förbereda trådlös användning av enheten med en dator

1. Kontrollera att medieöverföringsläget är aktiverat på enheten. Det är normalt aktiverat som standard.
  2. Kontrollera att du har startat Wi-Fi® -funktionen.
  3. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  4. Leta upp och tryck på Inställningar > Xperia™-anslutningar > USB-anslutning.
  5. Tryck till på Koppla till dator och sedan på Nästa.
  6. Slutför genom att följa instruktionerna på skärmen.

Ansluta trådlöst till en parkopplad enhet

1. Kontrollera att medieöverföringsläget är aktiverat på enheten. Det är normalt aktiverat som standard.
  2. Kontrollera att du har aktiverat Wi-Fi®-funktionen.
  3. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  4. Leta reda på och tryck på Inställningar > Xperia™-anslutningar > USB-anslutning.
  5. Välj den parkopplade enhet som du vill ansluta till och tryck sedan på Anslut.

Koppla från en parkopplad enhet

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Xperia™-anslutningar > USB-anslutning.
  3. Välj den parkopplade enhet som du vill koppla från.
  4. Tryck på Koppla från.

Ta bort en koppling till en annan enhet

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Xperia™-anslutningar > USB-anslutning.
  3. Välj den kopplade enhet som du vill ta bort.
  4. Tryck till på Ta bort koppling.