Inställningar för Internet och MMS

Om du vill skicka MMS eller använda Internet när inget ‎Wi-Fi®‎-nätverk är tillgängligt måste du ha en fungerande mobildataanslutning med rätt Internet- och MMS-inställningar. Här är några tips:

• I de flesta mobilnätverk och hos de flesta operatörer är Internet- och MMS-inställningar förinstallerade i enheten. Du kan börja använda Internet och skicka MMS med en gång.

• I vissa fall erbjuds du alternativet att hämta Internet- och MMS-inställningar första gången du startar enheten när ett SIM-kort sitter i. Du kan också hämta inställningarna vid ett senare tillfälle från menyn Inställningar.

• Du kan även när som helst manuellt lägga till, ändra eller radera Internet- och MMS-inställningar på enheten. Om du ändrar eller tar bort en Internet- eller MMS-inställning av misstag, hämta Internet- och MMS-inställningarna igen.

• Om du inte kan använda Internet via ett mobilnät eller om MMS inte fungerar, trots att Internet- och MMS-inställningarna har hämtats ned till enheten, se felsökningstipsen för problem med nätverkstäckning, mobila data och MMS.

Note

Om STAMINA-läget har aktiverats för att spara energi, avbryts all mobildatatrafik när skärmen är avstängd. Om det orsakar problem med anslutningen, försök utesluta några program och tjänster från att pausas eller stäng av STAMINA-läget mode tillfälligt. Mer information finns i Hantering av batteri och ström .

Note

Om du använder en enhet med flera användare är det bara ägaren, d.v.s. den primära användaren, som kan hämta Internet- och meddelandeinställningar från Inställningar-menyn. Men de hämtade inställningarna gäller för alla användare.

Hämta inställningar för Internet och MMS

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Mer > Internetinställningar.
    3. Tryck på Godkänn. När inställningarna har hämtats visas Icn sony internet settings downloaded i statusfältet och mobildata används automatiskt.

Note

Kontrollera mobilnätets signalstyrka om inställningarna inte kan hämtas till enheten. Flytta dig till en öppen plats under hinder eller ställ dig nära ett fönster och försök sedan igen.

Lägga till Internet- och MMS-inställningar manuellt

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Mer > Mobila nätverk.
    3. Tryck till på Åtkomstpunktens namn (APN) > Icn sony menu add.
    4. Tryck till på Namn och skriv in önskat namn.
    5. Tryck till på APN och ange namnet på åtkomstpunkten.
    6. Ange all annan information som behövs. Om du inte vet vilken information som krävs kontaktar du din nätoperatör för mer information.
    7. Tryck till på Icn sony key menu när du är klar och sedan på SPARA.

Visa de hämtade inställningarna för Internet och MMS

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Mer > Mobila nätverk.
    3. Tryck till på Åtkomstpunktens namn (APN).
    4. Tryck på någon av de tillgängliga objekten för att visa fler detaljer.

Note

Om du har flera tillgängliga anslutningar indikeras den aktiva nätverksanslutningen med en markerad knapp Icn sony marked button.