Allmänna kamerainställningar

Översikt över inställningar för kameraläge

Icn sony camera superior auto Bättre autojustering
    Optimera dina inställningar efter motiv.
    Icn sony camera mode manual Manuellt
    Justera kamerainställningar manuellt.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ta foton med bakgrundsljud.
    Icn sony camera ar effect AR-effekt
    Ta foton eller spela in videoklipp med virtuella motiv och figurer.
    Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
    Tillämpa effekter på foton eller videor.
    Icn sony camera info eye Info-eye™
    Hitta mer information om det du ser i kamerans sökare.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Hitta det bästa fotot i en sekvenstagning med bilder.
    Icn sony sweep panorama Svepande panorering
    Ta panoramafoton med vidvinkel.

Tip

Du kan läsa mer om hur du kan ta bättre foton i den här artikeln.

Bättre autojustering

I läget Bättre autojustering identifieras förhållandena du arbetar i och inställningarna justeras automatiskt så att du får bästa möjliga foto.

Tip

Den högsta upplösningen som stöds i läget Bättre autojustering är 8 MP. Om du vill ta foton med en högre upplösning kan du i stället använda läget Manuellt.

Manuellt läge

Använd manuellt läge när du vill justera kamerainställningar manuellt när du tar foton eller filmar video.

AR-effekt

Du kan tillämpa AR (förstärkt verklighet) på dina foton eller videoklipp för att göra dem lite roligare. När du använder kameran kan du med denna inställning integrera 3D-motiv i dina foton eller videoklipp. Välj motivet du vill använda och justera positionen i sökaren.

Kreativ effekt

Du kan använda olika effekter på foton och videor. Du kan till exempel lägga till en nostalgisk effekt om du vill att ett foto ska se äldre ut, eller en teckningseffekt för en roligare bild.

Sweep Panorama

Du kan ta vidvinkelfoton och panoramiska foton från horisontal eller vertikal riktning med en enkel tryck-och svep-rörelse.

Ta ett panoramafoto

1. Aktivera kameran.
    2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och markera Icn sony sweep panorama.
    3. Välj fotorikting genom att trycka till på Icn sony camera pano direction.
    4. Tryck på kameraknappen och flytta kameran sakta och stadigt i rörelseriktningen som indikeras på skärmen.

Info-eye™

Info-eye™-programmet hjälper dig söka efter information om saker omkring dig med användning av kamerasökaren. Exempelvis kan du ta ett foto av ett landmärke och ta emot information om det direkt på skärmen. Eller så kan du ta ett foto av en bok eller skanna en QR Code för att få bakgrundsinformation omedelbart.

Note

Info-eye™ känner endast igen utvalda landmärken eller föremål.

Skanna en streckkod eller en QR Code med Info-eye™

1. Aktivera kameran.
    2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och välj Icn sony camera info eye.
    3. Peka kameran mot en streckkod eller QR Code så att koden syns i sökaren och ta sedan ett foto av den.
    4. Vänta tills fotot har analyserats. Visa produktinformation genom att röra vid och hålla kvar på Produktinformation och sedan dra uppåt.

Timeshift burst

Kameran tar en sekvens med 61 foton på två sekunder – en sekund före och en sekund efter du trycker på kameraknappen. Så du kan gå tillbaka och hitta den perfekta bilden.

Använda Timeshift burst

1. Aktivera kameran.
    2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och välj Icn sony camera time shift.
    3. Om du vill ta ett foto, tryck ned kameraknappen fullständigt och släpp upp den. Tagna foton visas i miniatyrvy.
    4. Bläddra genom miniatyrbilderna och välj det foto du vill spara, och tryck sedan till på Icn sony camera timeshift save.

Hämta kameraprogram

Du kan hämta gratis- eller betalkameraprogram från Google Play™ eller andra källor. Innan du börjar hämta något ska du se till att du har en fungerande Internetanslutning, helst via Wi-Fi® för att begränsa datatrafiksavgifter.

Hämta kameraprogram

1. Öppna kameraprogrammet.
    2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och sedan på KAN HÄMTAS.
    3. Markera programmet som du vill hämta och följ anvisningarna för att slutföra installationen.

Snabbstart

Använd snabbstartsinställningarna och starta kameran när skärmen är låst.

Starta endast
    När den här inställningen är aktiverad kan du starta kameran fast skärmen är låst genom att hålla kameraknappen intryck.
    Starta och ta bild
    När den här inställningen är aktiverad kan du starta kameran och ta ett foto automatiskt, fast skärmen är låst, genom att hålla kameraknappen intryck.
    Starta och spela in video
    När den här inställningen är aktiverad kan du starta kameran och spela in ett videoklipp, fast skärmen är låst, genom att hålla kameraknappen intryck.
    Av

Geotagga

Märk foton med information om var de togs.

Pekläge

Identifiera ett fokusområde och rör sedan kameraskärmen med fingret. Fotot tas så fort du släpper med fingret.

Ljud

Välj att slå på eller stänga av slutarljudet.

Datalagring

Du kan välja att spara dina data antingen på ett flyttbart SD-kort eller på enhetens internminne.

Internminne
    Foton och videoklipp sparas på minnet i enheten.
    SD-kort
    Foton och videoklipp sparas på SD-kortet.

Touch Block

Aktivera för att inaktivera beröringsåtgärder för att undvika oavsiktliga beröringar.

Vitbalans

Med den här inställningen, som bara är tillgänglig i kameraläget Manuellt, justerar du färgbalansen efter ljusförhållandena. Du kan även justera exponeringen manuellt i intervallet -2,0 EV till +2,0 EV. Du kan exempelvis öka ljusstyrkan eller minska den totala exponeringen genom att trycka på plus- eller minustecknen när inställningsikonen för vitbalans Icn sony cam white balance main visas.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerar färgbalansen automatiskt efter ljusförhållandena.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Glödlampa
    Justerar färgbalansen för varma ljusförhållanden, till exempel under glödlampor.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Lysrör
    Justerar färgbalansen för lysrörsbelysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagsljus
    Justerar färgbalansen för soliga miljöer utomhus.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Molnigt
    Justerar färgbalansen för molniga förhållanden.