Hitta en förlorad enhet

Scr sony my xperia

Om du har ett Google™-konto kan webbtjänsten ”Skyddad av my Xperia” hjälpa dig att hitta och skydda din enhet om du någon gång förlorar den. Om du har aktiverat tjänsten på enheten eller på myxperia.sonymobile.com kan du:

• Hitta din enhet på en karta.
    • Aktivera en signal även om enheten är i tyst läge.
    • Låsa enheten med fjärrfunktion.
    • Tömma enhetens interna och externa minne med fjärrfunktion som en sista åtgärd.

Note

Tjänsten ”Skyddad av my Xperia” är kanske inte tillgänglig i alla länder eller regioner.

Aktivera tjänsten Skyddad av my Xperia på enheten

1. Se till att enheten har en aktiv dataanslutning.
    2. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    3. Leta upp och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skydd av my Xperia > Aktivera.
    4. Om du aktiverar tjänsten för första gången markerar du kryssrutan för att godkänna villkoren för att använda tjänsten Skyddad av my Xperia. Tryck sedan på OK.
    5. Logga in på ditt Google™-konto om du uppmanas att göra det eller skapa ett nytt konto om du inte har ett.
    6. Aktivera platstjänster på enheten om funktionen inte redan är aktiverad.

Note

Du kontrollerar om tjänsten Skyddad av my Xperia kan hitta din enhet efter att du har aktiverat tjänsten genom att gå till myxperia.sonymobile.com och logga in med det Google™-konto som du har konfigurerat på din enhet.

Note

Om du använder en enhet med flera användare bör du tänka på att tjänsten Skyddad av my Xperia endast är tillgänglig för den användare som loggade in som ägare.