Hantering av batteri och ström

Din enhet har ett inbyggt batteri. Du kan kontrollera batteriförbrukningen och se vilka program som använder mest ström. Du kan ta bort eller begränsa appar och aktivera ett antal energisparlägen för att få ut mer av batteriet. Du kan även visa en uppskattning av hur lång batteritid som är kvar och justera batteriinställningarna för att förbättra prestandan och göra att batteriet varar längre.

Hantera batteriförbrukningen

1. Gå till Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Strömhantering > Strömförbrukning för appar. En översikt öppnas som visar program med höga datatrafikhastigheter eller program som du inte har använt på länge.
    3. Granska informationen och agera efter behov, till exempel avinstallera ett program eller begränsa dess användning.

Visa vilka program som använder mest ström

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Strömhantering > Batterianvändning.

Visa beräknad batteritid

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Strömhantering.

Energisparlägen

Du kan välja mellan flera energisparlägen om du vill att batteriet ska räcka längre:

STAMINA-läge
    Inaktivera ‎Wi-Fi®‎ och mobildata när skärmen är avstängd och begränsa maskinvarans prestanda. Icn sony stamina on visas i statusfältet när läget aktiveras.
    Ultra STAMINA-läget
    Begränsa enhetens funktioner till de allra viktigaste, t.ex. SMS- och samtalsfunktionerna. Icn sony ultra stamina on visas i statusfältet när det här läget är aktiverat.
    Låg batterinivå
    Ändra enhetens beteende, t.ex. justering av skärmens ljusstyrka och tidsinställning, när batteriladdningen sjunker under en viss nivå. Icn sony lbm on visas i statusfältet när det här läget är aktiverat.
    Köa bakgrundsdata
    Optimera utgående trafik när skärmen är avstängd genom att skicka data enligt fördefinierade intervaller.

Note

Om du använder en enhet med flera användare kan du behöva logga in som ägare, d.v.s. som den primära användaren, för att kunna aktivera eller inaktivera ett energisparläge.

Aktivera energisparläge

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Strömhantering .
    3. Du aktiverar ditt önskade läge genom att välja lägets namn och trycka på på/av-växlingsknappen för att aktivera det valda läget om det behövs. Ibland måste du trycka på Aktivera och bekräfta aktiveringen.

Översikt över STAMINA-läget

STAMINA-läget har flera funktioner som du kan använda för att optimera batteriets prestanda:

Utökad standby
    Förhindra att program använder datatrafik genom att inaktivera ‎Wi-Fi®‎ och mobildata när skärmen är avstängd. Du kan utesluta vissa program och tjänster så att de inte pausas när den här funktionen är aktiv.
    STAMINA-klocka
    Pausa nätverksanslutningar i situationer då du ofta trycker på strömknappen för att visa klockan.
    Utökad användning
    Begränsa maskinvarans prestanda när du använder enheten.

Note

Om du använder en enhet med flera användare kan du behöva logga in som ägare, d.v.s. som den primära användaren, för att kunna aktivera eller inaktivera en funktion i STAMINA-läget.

Aktivera funktioner i STAMINA-läget

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Strömhantering och tryck sedan på STAMINA-läge.
    3. Aktivera STAMINA-läget om det är inaktiverat.
    4. Dra skjutreglagen bredvid de funktioner som du vill aktivera och tryck sedan på Aktivera om det behövs.

Välja vilka program som ska köras i STAMINA-läge

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck på Inställningar > Strömhantering och tryck sedan på STAMINA-läge.
    3. Aktivera STAMINA-läget om det är inaktiverat.
    4. Se till att funktionen Utökad standby är aktiverad och tryck sedan på Appar aktiva i standby > Lägg till appar.
    5. Bläddra åt vänster eller höger för att visa alla program och tjänster, markera sedan de relevanta kryssrutorna för de program som du vill köra.
    6. Tryck på Klar när du är klar.