Skärmlås

Det finns flera sätt att låsa skärmen. Säkerhetsnivån för alla låstyper anges nedan i ordning från svagaste till starkaste:
    • Dra – inget skydd, men du kommer snabbt åt startskärmen
    • Mönster – rita ett enkelt mönster med fingret för att låsa upp enheten
    • PIN-kod – ange en numerisk PIN-kod med minst fyra siffror för att låsa upp enheten
    • Lösenord – ange ett alfanumeriskt lösenord för att låsa upp enheten

Note

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg skärmupplåsningsmönstret, -PIN-koden eller -lösenordet. Om du glömmer den informationen är det inte säkert att det går att återställa viktiga data som kontakter och meddelanden.

Note

Om du har konfigurerat ett Microsoft® Exchange ActiveSync®-konto (EAS) på din Xperia™-enhet kan EAS-säkerhetsinställningarna begränsa typen av låsskärm till endast PIN eller lösenord. Detta inträffar när din nätverksadministratör specificerar en viss typ av låsskärm för alla EAS-konton av företagssäkerhetsskäl. Kontakta nätverksadministratören på ditt företag eller i din organisation för att ta reda på vilka säkerhetsregler som är implementerade för mobila enheter.

Ändra skärmlåstypen

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal .
    2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås.
    3. Följ instruktionerna på enheten och välj en annan skärmlåstyp.

Skapa ett skärmlåsmönster

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal .
    2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås > Grafiskt lösenord.
    3. Följ instruktionerna på enheten.

Note

Om du misslyckas med låsmönstret fem gånger när du försöker låsa upp enheten måste du vänta i 30 sekunder och sedan försöka igen.

Ändra skärmlåsmönstret

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal .
    2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås.
    3. Rita ditt skärmupplåsningsmönster.
    4. Tryck till på Grafiskt lösenord och följ instruktionerna på enheten.

Skapa en PIN-kod till skärmlåset

1. Utgå från din Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal .
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås > PIN.
    3. Ange en numerisk PIN-kod och tryck sedan på Fortsätt.
    4. Bekräfta PIN-koden genom att ange den igen och tryck sedan på OK.
    5. Följ instruktionerna på enheten.

Skapa ett lösenord för skärmlåset

1. Utgå från din Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås > Lösenord.
    3. Ange ett lösenord och tryck sedan på Fortsätt.
    4. Bekräfta lösenordet genom att skriva det igen och tryck sedan på OK.
    5. Följ instruktionerna på enheten.

Aktivera funktionen för upplåsning genom svepning

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta upp och tryck på Inställningar > Säkerhet > Skärmlås.
    3. Rita ditt grafiska lösenord för att låsa upp skärmen eller ange din PIN-kod eller ditt lösenord om en sådan typ av skärmlås är aktiverad.
    4. Tryck på Svep.