Allmänna kamerainställningar

Översikt över inställningar för kameraläge

Icn sony camera superior auto Bättre autojustering
    Optimera dina inställningar efter valfritt motiv.
    Icn sony camera mode manual Manuellt
    Justera kamerainställningar manuellt.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ta foton med bakgrundsljud.
    Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
    Tillämpa effekter på foton eller videor.
    Icn sony sweep panorama Svepande panorering
    Använd den här inställningen om du vill ta vidvinkel- och panoramafoton.

Bättre autojustering

I läget Bättre autojustering identifieras förhållandena du arbetar i och inställningarna justeras automatiskt så att du får bästa möjliga foto.

Tip

Den högsta upplösningen som stöds i läget Bättre autojustering är 8 MP. Om du vill ta foton med en högre upplösning kan du i stället använda läget Manuellt.

Manuellt läge

Använd manuellt läge när du vill justera kamerainställningar manuellt när du tar foton eller filmar video.

Kreativ effekt

Du kan använda olika effekter på foton och videor. Du kan till exempel lägga till en nostalgisk effekt om du vill att ett foto ska se äldre ut, eller en teckningseffekt för en roligare bild.

Sweep Panorama

Du kan ta vidvinkelfoton och panoramiska foton från horisontal eller vertikal riktning med en enkel tryck-och svep-rörelse.

Ta ett panoramafoto

1. Aktivera kameran.
    2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och markera Icn sony sweep panorama.
    3. Välj fotorikting genom att trycka till på Icn sony camera pano direction.
    4. Tryck till på skärmen och flytta kameran sakta och stadigt i rörelseriktningen som indikeras på skärmen.

Hämta kameraprogram

Du kan hämta gratis- eller betalkameraprogram från Google Play™ eller andra källor. Innan du börjar hämta något ska du se till att du har en fungerande Internetanslutning, helst via Wi-Fi® för att begränsa datatrafiksavgifter.

Hämta kameraprogram

1. Öppna kameraprogrammet.
    2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och sedan på KAN HÄMTAS.
    3. Markera programmet som du vill hämta och följ anvisningarna för att slutföra installationen.

Snabbstart

Använd snabbstartsinställningarna och starta kameran när skärmen är låst.

Starta endast
    När du dragit Icn sony camera cap mode normal inåt startas huvudkameran från energisparläge.
    Starta och ta bild
    När du dragit Icn sony camera cap mode normal inåt startas stillbildskameran från energisparläge och ett foto tas.
    Starta och spela in video
    När du dragit Icn sony camera cap mode normal inåt startas videokameran från energisparläge och inspelningen startar.
    Av

Geotagga

Märk foton med information om var de togs.

Pekläge

Identifiera ett fokusområde och rör sedan kameraskärmen med fingret. Fotot tas så fort du släpper med fingret.

Ljud

Välj att slå på eller stänga av slutarljudet.

Datalagring

Du kan välja att spara dina data antingen på ett flyttbart SD-kort eller på enhetens internminne.

Internminne
    Foton och videoklipp sparas på minnet i enheten.
    SD-kort
    Foton och videoklipp sparas på SD-kortet.

Vitbalans

Med den här inställningen, som bara är tillgänglig i kameraläget Manuellt, justerar du färgbalansen efter ljusförhållandena. Du kan även justera exponeringen manuellt i intervallet -2,0 EV till +2,0 EV. Du kan exempelvis öka ljusstyrkan eller minska den totala exponeringen genom att trycka på plus- eller minustecknen när inställningsikonen för vitbalans Icn sony cam white balance main visas.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerar färgbalansen automatiskt efter ljusförhållandena.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Glödlampa
    Justerar färgbalansen för varma ljusförhållanden, till exempel under glödlampor.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Lysrör
    Justerar färgbalansen för lysrörsbelysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagsljus
    Justerar färgbalansen för soliga miljöer utomhus.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Molnigt
    Justerar färgbalansen för molniga förhållanden.