Säkerhetskopiering och återställning av innehåll

Normalt ska du inte spara foton, videoklipp och annat personligt innehåll enbart på enhetens interna minne. Om något händer med maskinvaran, eller om enheten förloras eller blir stulen, är datan på det interna minnet borta för alltid. Vi rekommenderar att programvaran Xperia™ Companion används för att skapa säkerhetskopior som sparar din data på ett säkert sätt till en dator, dvs. en extern enhet. Denna metod rekommenderas särskilt om du uppdaterar programvaran i enheten till en nyare Android-version.

Med programmet Säkerhetskopiera och återställ kan du snabbt skapa en säkerhetskopia online av grundinställningar och data med ditt Google™-konto. Du kan även använda programmet för att säkerhetskopiera data lokalt, till exempel till SD-kortet i enheten eller till ett externt USB-minne.

Note

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg lösenordet som du anger när du säkerhetskopierar data. Om du glömmer lösenordet är det inte säkert att det går att återställa viktiga data som kontakter och meddelanden.

Säkerhetskopiera data till en dator

Använd Xperia™ Companion för att säkerhetskopiera data från din enhet till en PC- eller Apple® Mac®-dator. Med det här programmet kan du säkerhetskopiera följande datatyper:
  • Kontakter och samtalsloggar
  • SMS
  • Kalender
  • Inställningar
  • Mediefiler som musik och videor
  • Foton och bilder

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
  2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
  3. Dator: Starta Xperia™ Companion om det inte startas automatiskt. Efter en stund känner datorn av enheten.
  4. Välj Säkerhetskopiering på startskärmen.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att säkerhetskopiera data från enheten.

Återställa data med en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
  2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
  3. Dator: Starta Xperia™ Companion om det inte startas automatiskt.
  4. Klicka på Återställ.
  5. Välj en säkerhetskopia från reservkopiorna och tryck på Nästa och följ instruktionerna på skärmen för att återställa data till din enhet.

Säkerhetskopiera data med programmet Säkerhetskopiera och återställ

Med programmet Säkerhetskopiera och återställ kan du säkerhetskopiera data manuellt eller aktivera den automatiska säkerhetskopieringsfunktionen för att regelbundet spara data.

Programmet Säkerhetskopiera och återställ rekommenderas för att säkerhetskopiera data innan du återställer fabriksinställningarna. Med det här programmet kan du säkerhetskopiera följande datatyper till ett SD-kort eller till en extern USB-lagringsenhet som du har anslutit till enheten via USB-värdadaptern:

• Kontakter
  • Konversationer
  • Kalenderdata
  • Samtalslogg
  • Bokmärken

Säkerhetskopiera innehåll med programmet Säkerhetskopiera och återställ

1. Om du säkerhetskopierar innehåll till en USB-lagringsenhet ska du kontrollera att lagringsenheten är ansluten till enheten med rätt kabel. Om du säkerhetskopierar till ett SD-kort ska du se till att SD-kortet sitter som det ska i enheten.
  2. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  3. Leta reda på och tryck till på Säkerhetskopiera och återställ.
  4. Tryck till på Säkerhetskopiera och välj sedan en destination för säkerhetskopian och de datatyper som du vill säkerhetskopiera.
  5. Tryck till på Säkerhetskopiera nu.
  6. Ange ett lösenord för säkerhetskopian och tryck sedan till på OK.

Återställa innehåll med programmet för säkerhetskopiering och återställning

1. Om du återställer innehåll från en USB-lagringsenhet ska du kontrollera att lagringsenheten är ansluten till enheten med rätt kabel. Om du återställer innehåll från ett SD-kort ska du se till att SD-kortet sitter som det ska i enheten.
  2. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  3. Hitta och tryck till på Säkerhetskopiera och återställ.
  4. Tryck till på Återställ.
  5. Välj den kopia du vill återställa från och tryck sedan till på Återställ nu.
  6. Ange lösenordet för säkerhetskopian och tryck sedan till på OK.

Note

Kom ihåg att alla ändringar som du gör i data och inställningar efter det att du skapat en säkerhetskopia tas bort under en återställningsprocedur.