Använda platstjänster

Med platstjänster kan program, t.ex. Kartor och kameran, fastställa din plats med hjälp av ‎Wi-Fi och GPS (Global Positioning System). Om du inte har fri sikt till GPS-satelliter kan platsen fastställas med ‎Wi-Fi -funktionen. Och om du inte är inom räckvidd för ett nätverk kan enheten avgöra din plats med hjälp av ditt mobilnätverk.

Du måste aktivera platstjänster för att kunna använda enheten till att ta reda på var du befinner dig.

Det kan medföra dataanslutningsavgifter när du ansluter till Internet från enheten.

Aktivera eller inaktivera platstjänster

• Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Plats. Aktivera eller inaktivera platstjänster genom att trycka på skjutreglaget.

Du kan även aktivera platstjänster från Inställningar > Google > Plats .

Aktivera eller inaktivera Google Platsdelning

1. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Plats. Tryck på Google Platsdelning.
  2. Tryck på Ikon för nytt meddelande, välj det tidsintervall du vill att funktionen ska vara aktiverad och välj ett alternativ för att välja den kontakt du vill dela platsen med. Du kan även välja hur du vill dela platsen genom att trycka på Mer.

Du kan även hålla koll på din platshistorik under Google Platshistorik.

Förbättra GPS-precision

När du använder GPS-funktionen på enheten för första gången kan det ta några minuter innan din position beräknats. Bistå sökningen genom att se till att du kan se himlen. Stå stilla och täck inte över GPS-antennen (det markerade området på bilden). GPS-signaler kan passera genom moln och plast, men inte genom flertalet fasta föremål, t.ex. byggnader och berg. Om platsen inte har hittats inom några minuter kan du prova att förflytta dig till en annan plats.

GPS-antennområde