SIM-kortskydd

Du kan låsa och låsa upp varje SIM-kort som används i enheten med en PIN-kod. När ett SIM-kort är låst skyddas abonnemanget som är kopplat till kortet mot missbruk, vilket innebär att du måste ange en PIN-kod varje gång du startar enheten.

Om du skriver in fel PIN-kod för många gånger spärras ditt SIM-kort. Om kortet är spärrat måste du skriva in din PUK-kod och sedan en ny PIN-kod. Du får PIN- och PUK-koderna från nätoperatören.

Ställa in ett SIM-kortslås

1. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Avancerat > Lås för SIM-kort.
  2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
  3. Tryck på skjutreglaget bredvid Lås SIM-kort för att aktivera funktionen.
  4. Ange PIN-koden för SIM-kortet och tryck på OK. SIM-kortslåset är nu aktivt och du blir ombeds att ange PIN-koden varje gång du startar om enheten.

Ändra SIM-kortets PIN-kod

1. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Avancerat > Lås för SIM-kort.
  2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
  3. Tryck på Byt PIN-kod.
  4. Ange den gamla PIN-koden för SIM-kortet och tryck på OK.
  5. Ange den nya PIN-koden för SIM-kortet och tryck på OK.
  6. Ange den nya PIN-koden för SIM-kortet igen och tryck på OK.

Låsa upp ett spärrat SIM-kort med hjälp av PUK-koden

1. Ange PUK-koden och tryck på Text enter icon.
  2. Ange en ny PIN-kod och tryck på Text enter icon.
  3. Ange PIN-koden igen och tryck på Text enter icon.

Om du anger en felaktig PUK-kod för många gånger måste du kontakta din nätoperatör för att få ett nytt SIM-kort.