Bättre ljud

Du kan få bättre ljud på enheten genom att manuellt aktivera individuella ljudinställningar, exempelvis equalizer och surroundljud. Du kan använda dynamisk normalisering för att minimera volymskillnaderna mellan låtar eller videor. Du kan också optimera kvaliteten på komprimerade musikfiler till nära högupplöst ljud när du använder trådbundna hörlurar.

Förbättra ljudet automatiskt

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Ljudinställningar.
  2. Om den är aktiverad, inaktivera funktionen DSEE HX genom att trycka på skjutreglaget.
  3. Aktivera funktionen ClearAudio+ genom att trycka på skjutreglaget.

Justera ljudinställningarna manuellt med equalizern

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Ljudinställningar.
  2. Om ClearAudio+-funktionen eller DSEE HX-funktionen är aktiverad drar du i skjutreglaget för att inaktivera den.
  3. Tryck på Ljudeffekter > Equalizer.
  4. Justera ljudet manuellt genom att dra frekvensbandsknapparna. Om du vill välja en förinställning trycker du på Music equalizer icon, väljer en förinställning och trycker sedan på OK för att bekräfta.

Manuell justering av ljudinställningar påverkar inte röstkommunikationsapparna. Ljudkvaliteten i röstsamtal påverkas exempelvis inte.

Slå på surroundljudfunktionen

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Ljudinställningar > Ljudeffekter > Surroundljud (VPT).
  2. Bläddra åt vänster eller åt höger för att välja en inställning och bekräfta sedan genom att trycka på Back icon.

Minimera volymskillnader med dynamisk normalisering

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Ljudinställningar.
  2. Om den är aktiverad, inaktivera funktionen DSEE HX genom att trycka på skjutreglaget.
  3. Aktivera funktionen Dynamisk normalisering genom att trycka på skjutreglaget.

Optimera kvaliteten på komprimerade musikfiler

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Ljudinställningar.
  2. Aktivera funktionen DSEE HX genom att trycka på skjutreglaget.

Den här inställningen är endast tillgänglig för trådbundna hörlurar som stöder högupplöst ljud.